Even een stukje geschiedenis. Zo’n 70 jaar geleden besloten legers dat het niet zo handig was om in opvallende kleuren het slagveld te betreden. Camouflage zorgde ervoor dat de schietmeneertjes ongezien konden bewegen. Later, in veiligere tijden, begonnen recalcitrante jongeren camouflagebroeken te dragen naar school. En de laatste jaren besloten rappers en kledingontwerpers hun auto te onderscheiden van de rest met een camouflage-wrap. Zulke camo-exoten zien er vaak nog best appetijtelijk uit ook. Daarom gingen wij op zoek naar de mooiste voorbeelden. Zit je er klaar voor? Kijk dan maar goed: dit zijn de 10 vetste gecamoufleerde auto’s ter wereld.

10. Porsche 918 Spyder

Niet de eerste plek waar je een Porsche 918 Spyder zou verwachten. Toch redt ie zich prima in de sneeuw, dankzij z’n vierwielaandrijving.

09. Ferrari LaFerrari

Ferrari bouwde slechts 500 stuks van de LaFerrari, maar deze eigenaar vond zijn DeFerrari niet exclusief genoeg en liet hem een camouflagejasje aantrekken.

08. Audi RS4

Gewoon in eigen land zien we deze brute Audi (niet). 450 pk alleen was niet voldoende voor deze Audi-rijder om ongezien weg te komen na een ramkraak.

07. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Hier hobbelt een gecamoufleerde Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio over de steentjes. De man met de witte broek is duidelijk onder de indruk.

06. BMW M5 Touring

Zeer exclusief! Het gaat hier ongetwijfeld om een testauto van BMW die de wereld nog niet mag zien: de gloednieuwe BMW M5 Touring met camouflage.

05. Land Rover Defender

Toepasselijk, zo in camouflage, want de Land Rover Defender heeft (onder de naam Wolf) dienst gedaan in het Engelse leger.

04. Mercedes-AMG A 45

De snelste hatchback ter wereld brult ongezien in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u. En heb je die velgen gezien? Nee?

03. McLaren P1

De McLaren P1 zag er al uit als een stealth bommenwerper; met dit chique wrapje duikt hij al helemaal onder de radar.

02. Porsche Cayenne

De Porsche Cayenne is nu goedkoper dan een Aygo. Dus je houdt mooi wat ping-ping over voor een camouflagewrap en bijpassende sneakers.

01. De mooiste Fiat Multipla ooit

De mooiste Fiat Multipla ooit is er natuurlijk eentje die je niet ziet. Dat zouden er meer moeten doen.
Advertentie

Reacties

  • UltimateLF heeft op 11 december 2016 geschreven:

    Niet 1 kunnen vinden…. Het zijn toch geen miniatuurmodelletjes hè??

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie