Natuurlijk komt het vaker voor dat fabrikanten nieuwe techniek op de openbare weg testen en daarvoor nogal vreemd verbouwde auto’s inzetten. Denk bijvoorbeeld aan het bizarre LaFerrari-prototype op 458-basis. Maar de laatste tijd was het internet wel heel ernstig in de ban van deze Ford Mustang GT350 met een dikke bobbel op de motorkap (die stond ‘m goed). De auto werd veelvuldig gespot in de omgeving van Detroit. Ford doet nu een boekje open over waar we eigenlijk precies naar kijken.

YouTuber REVan Evan wordt door het merk uitgenodigd om naar de speciale Mustang te komen kijken. Meteen wordt duidelijk dat het geen nieuwe über-Shelby met dragracetechniek is. Het draait allemaal om de aandrijflijn: een 7,3-liter V8 met een handbak erachter, die je straks kant en klaar kunt kopen om in je projectauto te bouwen.

De Mustang met dikke bobbel was een toevallige keuze

Dit nieuwe pakket met de ‘Godzilla’ V8 had volgens Ford Performance-man Mark Wilson in om het even welke auto kunnen liggen – omdat het precies daarvoor ontworpen is. ‘Het is een compleet op zichzelf staand systeem met een eigen motormanagement’, aldus Wilson. ‘Je kunt ‘m in een ’56 Ford leggen, in een ’69 Mustang, of in een GT350 uit 2020. Wij kozen deze auto eigenlijk omdat we ‘m toevallig hadden rondslingeren.’

De motor past op zichzelf prima in de Mustang. Alleen zijn het inlaatspruitstuk, het gasklephuis en de inlaatslang – allemaal afkomstig uit de Super Duty pick-up – te hoog voor de motorkap van de musclecar. Vandaar dus die monsterlijke opbouw die iedereen zo aan het speculeren liet slaan. Volgens Wilson is er een nieuw ontworpen inlaatspruitstuk onderweg. De 7.3 V8 met handbak – die overigens fantastisch klinkt, zoals je hieronder kunt horen – zou eind dit jaar voor het publiek te koop moeten zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)