In maart 2017 wordt het doek van de nieuwe Opel Insignia getrokken op de autosalon van Genève. Nu slingert het merk alvast wat foto’s de wereld in van een gecamoufleerd exemplaar.

Opel geeft alvast te kennen dat de auto op een compleet nieuw platform zal staan en Insignia Grand Sport gaat heten. De wielbasis groeide met meer dan 9 centimeter ten opzichte van zijn voorganger. De lengte nam slechts met 5,5 centimeter toe. Ook de spoorbreedte werd groter (1 centimeter). Het dak werd lager (3 centimeter), zodat de nieuwe Insignia gestrekter en atletischer oogt. Als richtlijn voor de vormgeving noemt Opel de schitterende Monza Concept uit 2013 – dat belooft wat.

Is de nieuwe Opel Insignia op dieet gegaan?

Jazeker. De eerste Insignia was een fijn ding, maar hij was wel behoorlijk zwaar en daardoor eigenlijk niet meer van deze tijd. Bij zijn opvolger heeft Opel tot 175 kilo aan gewicht weten te besparen. Hoe? ‘Door lichte materialen toe te passen’, aldus het merk. Oké, verhelderend. Verder beloven ze een flink toegenomen binnenruimte en een keur aan technologische snufjes. We hadden niet anders verwacht.

Zoals gezegd moeten we nog een klein half jaartje wachten tot we de auto in vol ornaat te zien krijgen. Tot die tijd: kijk naar deze foto’s en bedenk alvast of je hier een Passat of Mondeo voor wilt laten staan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)