Nog even volhouden, 2020 zit er echt bijna op. Incasseer nog even de laatste trap (want die gaat er vast nog wel komen) van dit rotjaar en ga met frisse moed 2021 in. Uiteraard kunnen we het jaar niet afsluiten zonder het lijstje van de bestgelezen berichten van 2020.

01. Tanken na de klik? Niet doen

Even de laatste paar druppeltjes zodat je een rond getal tankt of een rond getal afrekent. Heel herkenbaar, maar niet altijd goed. Dat vindt iemand op YouTube tenminste. En YouTube is onderdeel van het internet, dus het is waar.

02. Brandstof in het buitenland soms ineens schandalig duur

Nergens anders in Europa was de benzine vorig jaar zo duur als in Nederland. Zelfs met dalende olieprijzen houden onze accijnzen de brandstofprijzen hier hoog. Toch zijn er flinke uitschieters in het buitenland waar je goed voor op moet passen. Als je brandstof langs de Italiaanse snelweg gaat halen, bijvoorbeeld.

03. Motoragent rijdt bijna fietser aan die stopteken negeert

Een close call in Den Haag. De motoragent filmt een rit van Scheveningen naar het HAGA Ziekenhuis in Den Haag, waarbij ze een ambulance begeleiden. Bij een rotonde gaat het bijna mis wanneer een fietser het stopteken van de agent niet ziet, niet begrijpt of negeert.

04. Dit betaalde eigenaar van de gecrashte Toyota Yaris op de Nürburgring

Het Nürburgring-avontuur van Brent liep niet goed af. Hij crashte zijn Yaris in de vangrail en kreeg een flinke rekening thuis voor de reparatie- en afsleepkosten. Gelukkig hielpen TopGear-lezers een handje met de rekening.

05. De Audi RS 6 met matchende caravan

Zowel de Audi RS 6 als de Hobby-caravan is voorzien van een spuitwrap van Foliatec. Dit is een coating die je met een spuitbus of een verfpistool aanbrengt en weer eraf kunt pulken als je het zat bent. Een soort Plastidip, dus. De Audi zelf is met een (Prior?) widebodykit ook niet helemaal standaard te noemen.

06. Leger-Transporters 4×4 te koop bij Defensie

Een flinke lading oud spul van het leger. De Volkswagens waren niet in topstaat, maar er zaten wel exemplaren bij met lage kilometerstanden. Plus: het zijn Syncro’s, perfect voor de wintersport. Alleen de camouflage doet daar niet zoveel. Ze gingen voor bedragen tussen de 3.000 en 6.000 euro.

07. Politie bezoekt automeeting

Uit de tijd dat je überhaupt nog mocht samenkomen. De politie bezoekt een automeeting met een duidelijke boodschap.

08. Wiel van nieuwe Tesla breekt af, eigenaar krijgt volle laag

Volgens Twitteraar Beastlorion is het wiel van zijn nieuwe Tesla Model X al na een week spontaan afgebroken. Hij is met het mankement naar Tesla gegaan voor garantie, maar daar weigeren ze volgens hem de reparatie gratis uit te voeren.

09. Ford Mustang met 750 pk kost een schijntje in Amerika

Voor goedkoop vermogen moet je echt in Amerika zijn. Het is zelfs zo schandalig goedkoop daar, dat we een tijd geleden de categorie ‘Amerikaanse auto’s die we graag in Nederland zien tegen Amerikaanse prijzen’ in het leven riepen – inmiddels een vast terugkerend segment. Afgekort AADWGINZTAP, als je dat makkelijker vindt. De nieuwste toevoeging is deze Ford Mustang met 750 pk, die gewoon besteld kan worden bij de dealer.

10. Bassie en Adriaan-Honda te koop

‘De koplampen gaan open, maar ook dicht, in tegenstelling tot de benen van Kim Holland’, zo prijst de verkoper van deze Honda Prelude zijn auto aan. Het is de duurste Honda Prelude van Nederland, waarschijnlijk van Europa en misschien wel van de wereld.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear