Een klein krasje op een nieuwe auto is al vervelend genoeg, maar dit gaat wat verder. Volgens Twitteraar Beastlorion is het wiel van zijn nieuwe Tesla Model X al na een week spontaan afgebroken. Hij is met het mankement naar Tesla gegaan voor garantie, maar daar weigeren ze volgens hem de reparatie gratis uit te voeren. Tesla zou aangegeven hebben dat er een beschadiging op de bumper zit en dat er op de zijkant van de band slijtage te zien is. Dat zou duiden op een ongeval of misbruik, en daarom valt de reparatie buiten de garantie.

Op de foto is te zien hoe de ophanging van de Tesla Model X is afgebroken. Goed, of Beastlorion een ongelukje heeft gehad of dat er sprake is van een grove productiefout, kunnen we niet inschatten van een afstandje. Al moet een SUV natuurlijk wel tegen een stootje kunnen, en aan het plaatwerk te zien is er geen groot ongeluk gebeurd. Op zich al een bijzonder verhaal, maar opvallender is hoe de kritische tweet van de Tesla-eigenaar werd ontvangen door de trouwe achterban van Elon Musk.

De aluhoedjes gaan op

Een gebruiker (met ‘rationeel’ in zijn gebruikersnaam) vindt het bizar dat mensen Musk lastig vallen met dit soort klachten terwijl de baas van Tesla ‘letterlijk de wereld aan het redden is’. Deze persoon meent ook dat het een gebruikersfout is. Een andere Twitteraar zag dit nooit eerder gebeuren bij een Model X, dus twijfelt of het wel echt gebeurd is. Andere reaguurders twijfelen überhaupt of Beastlorion wel in het bezit is van een Tesla. Ook is er iemand van mening dat de Tesla-eigenaar de foto’s post om de koers van het bedrijf op de beurs te laten zakken, zodat hij er een zakcentje aan kan verdienen.

Weinig automerken zijn zo polariserend als Tesla. Want in de 550 reacties zijn er genoeg die de kant van de Tesla-eigenaar kiezen. Of eigenlijk vooral de kans aangrijpen om wat onderzoeken aan te halen waarin Tesla slecht uit de bus komt. Door op de onderste foto te klikken, kun je alle reacties lezen. Musk zelf heeft nog niet gereageerd, overigens.

De oorspronkelijke tweet

Reacties

 • Michael heeft op 26 december 2020 geschreven:

  Een model X is een terreinwagen. Als die niet tegen een stoeprandje kan dan is er toch iets mis met de constructie

  Reageer
 • Sandeman1967 heeft op 11 september 2020 geschreven:

  Omgooien van fossiele energie naar elektriciteit begint bij meer en meer elektrische producten op de markt te brengen en het aantal producten dat fossiele brandstoffen gebruikt drastisch te verminderen. Hierdoor raakt de zogenaamde ‘vroemvroem’-consument hun ‘speeltje’ en grip hierop langzaam kwijt. Dit noemen wij uitfasering uit de economie. Op het laatst blijven alleen energiecentrales over, die uiteindelijk ook fossiele brandstoffen zullen uitfaseren en daarna heb je geen verbruik/gebruik van fossiele brandstoffen meer, als het goed is, op globaal niveau!

  Case closed!

  Reageer
 • Jean heeft op 2 augustus 2020 geschreven:

  🤣🤣🤣🤣🤣, blijft dikke Brol !!!

  Reageer
 • Roger heeft op 2 augustus 2020 geschreven:

  Wat is jarloers? Nieuw woord? 🤣🤣🤣🤣

  Reageer
 • Frans kolkman heeft op 2 augustus 2020 geschreven:

  Iedereen moet rijden wat hij wil maar ik pas voor een tesla
  Zeker als de wielen er binnen een week afvallen
  Kom nou niet aan van dat is er maar 1 op zoveel mag gewoon niet gebeuren simpel en buiten dat zijn het oerlelijke kippenhokken voor dat geld heb je ook een mooie Ford Mustang mijn keus is snel gemaakt

  • HENK heeft op 3 augustus 2020 geschreven:

   Echt complete onzin dat een wiel van wat voor auto dan ook er zo maar afvalt na 1 week. Er moet meer gebeurd zijn , Stoeprand keihard geraakt met te hard door de bocht bijvoorbeeld en dan met een zielig gezicht dit voor garantie vergoed te krijgen !!

   Reageer
  Reageer
 • Peter heeft op 1 augustus 2020 geschreven:

  Leuk verhaal eerst zien! En dan pas geloof ik een verhaal. Is ook heel makelijk als je zelf baalt dat je tegen de stoep aan bent geknalt met je nieuwe auto om de fabrikant de schuld te geven.

  Reageer
 • Marc heeft op 1 augustus 2020 geschreven:

  Lelijke auto’s en slecht en je steunt ook nog america.

  • Roland van der Eem heeft op 3 augustus 2020 geschreven:

   Tesla – verkopen hebben de Europese fabrikanten wakkergeschud. Amerika steunen heeft ons mobieltjes gebracht. Doorgaan ?

   Reageer
  • Sjeng heeft op 2 augustus 2020 geschreven:

   Ben je jarloers

   • Roger heeft op 2 augustus 2020 geschreven:

    Jarloers? 🤣🤣🤣

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Stom en Sjerry heeft op 1 augustus 2020 geschreven:

  Ze hebben het al betaald vanuit TESLA, gewoon omdat dat minder energie kost dan die man terug in een diesel te laten rijden 😀

  Reageer
 • Kev heeft op 1 augustus 2020 geschreven:

  Dit is al het zoveelste suggestieve berichtje over Tesla op TopGear. In plaats van het ‘voeren’ van je traditioneel ingestelde, conservatieve achterban zou je je misschien beter richten op de clientele van de toekomst, TopGear. En laten dat nou net die ‘Tesla-fanaten’ zijn. Vooruitgang hou je toch niet tegen en je loopt zo het risico dat je straks ten onder gaat, samen met je Teutoonse fossiele klantengroep. Tis maar een adviesje.

  • Jean heeft op 2 augustus 2020 geschreven:

   🤣🤣🤣🤣🤣, blijft dikke Brol !!!

   Reageer
  • Ray heeft op 2 augustus 2020 geschreven:

   Gewoon een dikke V8 voor de deur, het stopcontact word alleen gebruikt voor de stofzuigert

   Reageer
  • Rob heeft op 1 augustus 2020 geschreven:

   Ik snap heel goed dat de Tesla rijders het voor Elon musk opnemen maar als de Tesla rijder eerlijk zou zijn weten zij dat het niet erg is dat kinderziekten bij een nieuw product horen. Maar als de kinderziektes echt toenemen onder kinderen onder de twaalf jaar die in Kongo de Kobalt naar boven moeten brengen en dat de accu’s zo vervuilend zijn, dat wil de Tesla schoon/neutraal zijn t.o.v. fossiele auto’s zij 700.000 kilometer moeten rijden op een accu om in de buurt te komen van de nieuwe diesels. Dan hebben wij het nog niet over de meerprijs en de vervuiling bij brand waar niet zomaar geblust kan worden. Dan de energie die niet meer groen blijkt te zijn maar door de tekorten aan stroom als alle Tesla’s aan stroom moeten de gasturbines volle toeren draaien om de stroom te kunnen leveren aan de Tesla lader. Mijn dochter reed een nieuwe tesla (het lelijke model) die kleine voor net onder de 50 mile, de afwerking laat bij Tesla te wensen over de kieren bij de deuren zijn niet even groot en dat lelijke beeldscherm voor de middenconsole dat is voor een auto in deze prijsklasse niet mooi. Verder is de techniek prima als je rijdt heb ik begrepen. Aantrekkelijk is dat je niet meer dan 90 euro betaald bij tanken zoals mijn eigen fossiele krachtbron.

   • M heeft op 2 augustus 2020 geschreven:

    🙏

    Reageer
   • Ger heeft op 2 augustus 2020 geschreven:

    Groen = niet zo groen. Het benodigde energie komt niet zomaar aanwaaien. Daar staan nog steeds grote vervuilende energiecentrales voor te draaien. Enerzijds kolen, gas, kerncentrale en hopelijk windmolens ( dit zijn uitzicht vervuilers ) Dus Electra is nog steeds niet zo schoon. Het is maar net wat je wilt geloven, geloof ik!

    Reageer
   Reageer
  • NB heeft op 1 augustus 2020 geschreven:

   Als je vooruitgang noemt dat er kinderen dood gaan voor het winnen van grondstoffen voor de accu’s denk je niet goed na. Bovendien gebeuren en nog al wat ongelukken met een tesla, waarschijnlijk vertrouwen de bestuurders teveel op de elektronica.

   • Stom en Sjerry heeft op 1 augustus 2020 geschreven:

    Wacht tot de hele bol doodgaat arabier

    Reageer
   • FilSpa heeft op 1 augustus 2020 geschreven:

    @NB: Als het dan gaat om suggestieve berichtgeving verzuim dan vooral te melden dat Tesla het gebruik van kobalt, vaak gewonnen in illegale mijnen onder erbarmelijke omstandigheden, al met 70% heeft gereduceerd ten opzichte van de standaard in de industrie en een routekaart heeft opgesteld om na 2025 helemaal geen kobalt meer nodig te hebben……dat is wat we noemen vooruitgang. @Kev heeft gewoon een punt, al beperkt dat zich vooral niet tot deze publicatie, maar begint dat al met @beastlorian die zijn consumentenkwestie gewoon even moet oplossen met de klantenservice van Tesla, een geschillenorganisatie of desnoods de rechter in plaats van hopen zijn vluchtige gelijk af te dwingen via Twitter.

    • Stom en Sjerry heeft op 1 augustus 2020 geschreven:

     Ze hebben hem vergoed omdat de wereld beter af is met een irritante klant in een tesla dan een idioot die verloren heeft in een diesel 😉

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • iBooN heeft op 1 augustus 2020 geschreven:

  Dit valt waarschijnlijk binnen de marges van Tesla en er de meerderheid van de wielen zit toch nog goed vast?

  Reageer
 • Kees tuin heeft op 31 juli 2020 geschreven:

  Tesla geeft zo wie zo in 9 van de 10 gevallen niet thuis wij jonge tesla’s…

  • Arie heeft op 1 augustus 2020 geschreven:

   Elektrisch rijden doen we sowieso alleen op de kermis!

   • Frans kolkman heeft op 2 augustus 2020 geschreven:

    Precies doe mij maar een dikke diesel

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)