De lange aanloop vanaf de aankondiging naar een definitieve productieversie is inherent aan een elektrische auto, zo lijkt het. Het is blijkbaar zo makkelijk nog niet om een batterijenauto te bouwen. Voor de Honda Urban EV, die nu gewoon Honda E heet, is het einde in zicht.

Want in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Noorwegen kun je nu je eigen elektrische Honda E reserveren. Je betaalt iets meer dan 900 euro voor een plekje in de wachtrij. Deze aanbetaling krijg je gewoon terug als je je bedenkt. Met 25.000 geïnteresseerden verwacht Honda veel bestellingen.  De eerste voertuigen worden in de lente van 2020 geleverd.

Elektrische Honda E: de prijs

De optie om te reserveren in Nederland en België zal spoedig volgen. In 2025 wil Honda nog enkel elektrische auto’s leveren. Een definitieve prijs voor de elektrische Honda E is nog niet bekend. Je kunt een basisprijs verwachten van rond de 30.000 euro, voordat de Nederlandse overheid zich ermee gaat bemoeien.

Voor dat geld krijg je een Honda E met 200 kilometer bereik en achterwielaandrijving. In 30 minuten laad je ‘m voor 80 procent vol. Het zijn geen schokkende prestaties, maar als stadsauto is ie prima inzetbaar – en dat is ook precies de bedoeling van de auto die voorheen de naam Urban droeg. Je kunt kiezen uit vijf kleuren voor het retro-EV’tje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)