Een van de voordelen van het vertegenwoordigen van de Almachtige hier op aarde – behalve een flinke stapel fanmail en voor mogen dringen in de wachtrij naar de hemelpoorten – zijn de auto’s. Als je jezelf Paus mag noemen, betekent dat gegarandeerd toegang tot auto’s van Bijbelse coolheid.

Door de jaren heen doneerde Ferrari een Enzo – die snel werd geveild voor een goed doel. Lamborghini kocht zijn zonden af door een Huracán RDW te doneren. Ook deze V10-supercar mocht, na gezegend te zijn door Paus Franciscus, naar een nieuwe eigenaar, waarna de opbrengst eveneens naar een goed doel ging.

Nu dient zich de coolste kandidaat tot nu toe aan: deze Dacia Duster mag zich de nieuwe Pausmobiel noemen. De Roemeense SUV is speciaal aangepast voor de Paus. De Dacia ‘heeft vijf zitplaatsen, waarvan eentje een bijzonder comfortabele achterbank is’. Daar mag de bekendste inwoner van het Vaticaan plaatsnemen.

Daarnaast is de Duster voorzien van een extra groot zonnedak dat open kan, en een afneembare glazen structuur. Om het in- en uitstappen te vergemakkelijken, ligt de Duster 30 millimeter dichter bij de aarde. Voorheen koos de Paus dikwijls voor een Mercedes G- of ML-klasse, maar in 1982 voegde hij bijvoorbeeld een omgebouwde Fiat Panda toe aan zijn vloot.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear