In een tijd waarin de elektrische pk’s je om de oren vliegen, is het lekker om te zien dat er genoeg fanaten zijn die aan hun verbrandingsmotoren blijven sleutelen. Zo ook de Duitse tuner G-Power. Zij hebben de BMW M5 CS een tikkeltje krachtiger gemaakt. De tuner noemt zijn creatie de G5M CS Hurricane RR en de auto blaast nog vele malen harder dan een orkaan.

Het pronkstuk van de G5M CS Hurricane RR is de aangepakte 4,4-liter V8. De motor krijgt nieuwe zuigers, drijfstangen en grotere turbo’s. Zo groeit het vermogen van 635 naar 900 pk en het koppel van 750 Nm naar 1.050 Nm. De verbeteringen zorgen voor een topsnelheid van 340 km/u. Dankzij een geheel nieuw uitlaatsysteem weet ook de rest van het verkeer op de Autobahn dat je eraan komt.

Het uiterlijk van de G5M CS Hurricane RR

Het oog wil ook wat, dus komt G-Power met een speciale 21-inch velgen voor de Hurricane RR. Daarnaast is er een koolstofvezel motorkap met extra luchthappers op de auto gezet. De koolstofvezel splitter voegt ongetwijfeld essentiële downforce toe, maar hij ziet er vooral leuk uit. Een subtiel ding is het in ieder geval niet.

Allemaal een beetje teveel van het goede? Dan biedt G-Power andere pakketten aan die het vermogen opschroeven naar 700, 750 of 800 pk. Het tunen van een ‘normale’ M5 naar orkaan-spec kost bij G-Power 119.000 euro. De G5M CS Hurricane RR zal daar nog wel een schepje bovenop doen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)