Vrij spectaculair. Als deze oranje verschijning gewoon uit een autofabriek was gerold, was het een van de snelst accelererende productieauto’s ooit gebouwd. Vanaf stilstand gaat deze G-Power BMW M5 Hurricane nek aan nek met de Bugatti Chiron en met een Tesla in Ludicrous-modus. Een gemodificeerde auto vergelijken met een productieauto is natuurlijk appels en peren met voorbedachte rade, maar zo ontzettend veel hoefde G-Power niet te versleutelen aan de M5 (F90) om het resultaat te behalen.

De 0-100-tijd is 2,5 seconden en de topsnelheid is 350 km/u. G-Power verbetert de turbo’s op de 4,4-liter V8 met nieuwe compressorwielen en hangt er een nieuwe downpipe aan. Nieuwe software en een titanium uitlaat doen de rest van het werk. Een setje 21-inch wielen, een koolstofvezel motorkap en een oranje wrap behoren tot de opties. Het resultaat is 840 pk (was 625) en 1.050 Nm (was 750). Het vierwielaandrijvingssysteem van de BMW M5 kan dit blijkbaar prima verwerken.

Voor de gehele ombouw moet je al snel rekenen op prijzen richting de 20.000 euro tot 30.000 euro, afhankelijk van de gekozen opties. Voor de G-Power BMW M5 Hurricane biedt de Duitse tuner allerlei extraatjes aan, zoals een knalblauw leren interieur (andere kleuren zijn ook mogelijk), een koolstofvezel stuur en diverse aerodynamische toevoegingen voor de buitenkant. Wij zouden iets van de subtiliteit intact proberen te houden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)