De nieuwe Audi Q8 verovert overal harten. Presentatoren rijden erin, tuners gaan er gretig mee aan de slag maar ook medische professionals zijn van de grote SUV gecharmeerd. Deze Audi Q8 kun je nu als ambulance spotten in Groningen en bij evenementen rondom circuits, zoals het WK Superbike en de DTM in Assen.

First-Aid Services & Education (FASE) nam de Audi Q8 vorige maand in dienst. De partij uit het noorden geeft onder meer medische trainingen en levert medisch personeel en voertuigen voor ziekenhuizen en bij (sport-)evenementen. Deze Audi Q8-ambulance heeft verschillende belangrijke doelen.

Wat doet de Audi Q8-ambulance?

Hij dient bijvoorbeeld als back-up als er een ongeval is waar de trauma-heli heen moet, maar waar geen helikopter kan landen. Ook vervoert de Audi Q8 met spoed het medische team dat organen verwijdert voor een transplantatie. Bestuurder Alexander Veen, directeur bij FASE en Medisch Manager bij de Ambulancezorg Groningen, moet altijd beschikbaar zijn voor spoedritten. De Q8-ambulance dient ook als achterwacht.

Waarom dan specifiek een Audi Q8-ambulance? ‘Ik rij 100.000 kilometer per jaar en moet met spoed rijden. Het moet daarom een comfortabele auto zijn met vierwielaandrijving, die ook nog eens goed op de weg ligt. En ik ben ook wel een autoliefhebber’, zegt Alexander tegen TopGear. De Audi Q8 komt na onder meer een Audi A5 (zie de foto op Circuit Zandvoort hierboven) en een stel Audi Q5’s.

Onder de bestickering verstopt zich een witte Audi Q8 met luchtvering en een V6-dieselmotor die 286 pk produceert. In 6,3 seconden zit de Audi Q8-ambulance op de 100 km/u en bij spoedritten zal ie maximaal 245 km/u halen. Gezien FASE ook het medisch personeel bij diverse evenementen op Assen en Zandvoort regelt, is de kans aanwezig dat je ‘m kunt spotten langs het circuit.

Foto’s: Ultiparts

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear