De goedheiligman heeft zijn discussie ingepakt en is weer opgehoepeld naar Spanje. Tijd dus om volledig in te zetten op kerst. Statistisch gezien is het inmiddels al onmogelijk om de kerstbellen van All I Want For Christmas Is You nog niet gehoord te hebben dit seizoen. Als je reactievermogen snel genoeg was, heb je misschien kunnen zappen voordat ‘auuuaaaaaaaaaaaiii’ door de speakers kwam. We kunnen ons heel goed voorstellen dat je er nog eventjes niet aan toe was. Of misschien heb je ooit in een warenhuis gewerkt tijdens de feestdagen en rijt het nummer telkens de littekens op je ziel weer open. Voor Mariah Carey is kerst een tijd om naar uit te kijken, want elk jaar krijgt zij weer royalty’s uitgekeerd voor All I Want For Christmas Is You. Hoeveel, vraag je? Het is natuurlijk geen exacte wetenschap, maar een bron die vaak terugkomt, is een berekening van Daily Mail, die beweert dat ze 445.000 euro per jaar zou binnen harken. Volgens The Economist zou ze sinds 1994 zelfs al meer dan 50 miljoen hebben verdiend aan het nummer. Hierbij gaan we er eventjes van uit dat andere inkomsten zoals optredens ook worden meegerekend. Voor dit artikel pakken we even de nét geen half miljoen euro, want daarvoor hoeft ze precies niets te doen. Deze auto’s kan Mariah Carey kopen van haar kerstinkomsten.

Ferrari SF90 Stradale – 455.000 euro

De elektromotoren vullen het vermogen van de V8 aan tot een systeemvermogen van 1.000 pk. En wat kan de Ferrari SF90 Stradale daarmee? In 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u schieten, bijvoorbeeld. Of van 0 naar 200 in 6,9 seconden. 340 km/u is de topsnelheid. Zonder de verbrandingsmotor kan de Ferrari SF90 Stradale tot wel 135 km/u rijden. Een achteruitversnelling ontbreekt: achteruitrijden kan alleen op elektropower. Rood is verplicht, omdat kerst.

Een heel dikke Bentley Flying Spur – 300.000+ euro

Een dikke slee kan niet ontbreken met kerst. De vanafprijs is drie ton, maar je weet dat het bij Bentley nooit lastig is om die prijs aan te dikken. Die op de foto is trouwens de iets goedkopere V8. Maar hij is rood, en het gaat om kerst. Laat ons. Of koop er twee.

Rolls-Royce Cullinan Black Badge – ongeveer 475.000 euro

Voor als Mariah een goed jaartje beleeft. De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Black Badge voegt 29 pk en 50 Nm toe en dat maakt het de sterkste Cullinan ooit. De 6,75-liter V12 produceert nu in totaal 600 pk en 900 Nm. Het is nu nog de jongste Rolls-Royce, maar die titel pakt de nieuwe Ghost binnenkort. Wat die moet kosten, is nog niet bekend. De instapprijs van de normale Cullinan ligt trouwens rond de 415.000 euro, alsnog een van de duurste auto’s van Nederland.

Mercedes-AMG GT Black Series – 420.000 euro

De AMG GT Black Series is de krachtigste straat-Mercedes ooit gebouwd. Plus één van de duurste auto’s van Nederland. AMG monteerde een speciale flat-plane krukas onder in de 4,0-liter V8; dit is momenteel de enige Duitse productieauto met zo’n vlakke krukas. Verder ging de ontwerpafdeling in samenwerking met de aerodynamica-afdeling flink los op het uiterlijk van de Black Series. De splitter op de neus is inschuifbaar, omdat hij in de uitgeklapte modus niet straatlegaal zou zijn.

8x Toyota GR Yaris en circuithuur – 50.495 euro per stuk

De Toyota GR Yaris is de leukste hot hatch die 2020 bracht. Een verzameling van acht stuks zou dus acht keer leuker moeten zijn. Mariah kan er natuurlijk maar in één tegelijk rijden, maar ze heeft vast wel zeven vrienden. Als ze dan iets van een circuit of een bosweg afhuurt, kunnen ze wedstrijdjes doen. Plezier gegarandeerd. Achter het boze neusje ligt een driecilinder met 261 pk, de krachtigste driecilinder van een niet-Zweedse autobouwer ooit.

15 Citybugs en een Audi R8

Tip aan Mariah: je kunt nu in één klap vijftien Citybug Cupcars kopen met bijbehorend materiaal om je eigen raceklasse te beginnen. De collectie raceauto’s bestaan uit dertien Citroën C1’s, een Toyota Aygo en een Peugeot 107 en wordt verkocht door Johan Kraan Motorsports. Dat kost 110.000 euro, dus dan heeft ze nog geld over voor een Audi R8, of zoiets.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear