Op de redactie van TopGear genieten we intens van zogeheten restomods. Denk aan de ooit roestige en nu glimmende schepsels waar bedrijven als Singer mee op de proppen komen. En we discrimineren niet; het hoeft niet altijd een Porsche 911 of Ford Mustang te zijn. Sterker nog; het hoeft niet altijd een glimmend eindproduct te zijn. Neem deze Ford Bronco, die onder handen is genomen door het team van Icon.

Laat je oogballen maar eens even los op deze ‘Derelict’ (vertaald naar ‘verlaten’) Icon Bronco.  De restomod is gebaseerd op het unieke Roadster-model, dat alleen in 1966 van de productieband rolde. Je kunt het zien als de strandbuggy onder de Bronco’s: hij heeft geen verwarming, geen radio, geen deuren én geen dak. Een soort van Bronco Superleggera, als het ware.

Oud van buiten, nieuw van binnen

Hoewel het ding aan de buitenkant op een wrak lijkt, is het onderhuids een stuk beter gesteld met deze Bronco. Dat is dan ook precies het doel van restomods: het originele uiterlijk in grote lijnen behouden en de binnenkant voorzien van nieuwe techniek.

Icon heeft een gloednieuwe 5,0-liter ‘Coyote’ Mustang-V8 de Bronco geknald. De Ford-motor is gekoppeld aan schakelbak met vijf versnellingen. Een motor die goed is voor maar liefst 432 pk. Vandaar dat er Brembo-remmen achter de 18-inch wielen hangen. Op maat gemaakte wielen, die het voor het ongetrainde oog moeten doen lijken alsof ze rechtstreeks uit de jaren zestig komen. Restomod, weet je nog?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)