Je kent het fenomeen schuurvondsten. Nu is het tijd voor auto’s die gevonden zijn op ‘de bodem van de diepe, blauwe oceaan’. Of ja, niet echt natuurlijk. Blijkbaar dachten verwarde bezoekers van de Gydnia Design Days dat deze Porsche 911T uit 1973 echt van de bodem van de zee was geplukt.

De waarheid is dat het een kunstwerk betreft van de Poolse kunstenaars Ada Zielinska en Rafal Dominik, in samenwerking met Porsche. Het thema van de beurs was de oceaan en klimaatverandering. Het hele koraalrif op de auto is gemaakt van 3D-geprinte onderdelen en stukjes zeeschelp. De luchtgekoelde Porsche 911T stond op het punt om volledig gerestaureerd te worden.

De Porsche 911T met koraal

‘Het was moeilijk om iemand te vinden die ons dit liet doen met zijn auto’, vertelt Marek Sworowski, marketingdirecteur van Porsche Polen. ‘We gingen onze contacten af waarvan we wisten dat ze hun auto’s wilden gaan restaureren. Toen we deze 911T uit 1973 vonden, leek dat ons de perfecte keuze. Hoe hij ook bedekt zou worden, iedereen zou de traditionele 911-vorm herkennen.’

‘Mensen creëren tegenwoordig riffen met oude auto’s en schepen. Het leek ons interessant om een 911 op dezelfde manier te gebruiken en om hem naast de zee zelf tentoon te stellen’, zegt Zielinska.

Hoelang de Porsche 911T nog onder het kunstkoraal gebukt moet gaan, is niet duidelijk. In ieder geval kan hij zich nog altijd verheugen op die volledige restauratie wanneer zijn rol als stuk koraal voorbij is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)