Groot nieuws in de wereld van kleurrijke auto’s. De man achter een van de beste BMW-artcars ooit (de M3 GT2 uit 2010 die deelnam aan de 24 Uur van Le Mans) heeft zijn verfkwasten weer tevoorschijn gehaald om deze opvallende BMW 8-serie te maken. In samenwerking met kunstenaar Jeff Koons gaat BMW 99 exemplaren van deze speciale auto produceren.

Gedurfd ontwerp, nietwaar? ‘Het is zowel sportief en flitsend als minimalistisch en conceptueel’, zegt Koons. ‘De lijnen worden groter tijdens hun reis van de motorkap naar de kofferbak, waardoor een gevoel van voorwaartse beweging ontstaat, net als de “POP!” en de designelementen van stuwende dampen dat doen.’

Het interieur van de Jeff Koons BMW-artcar is net zo kleurrijk

Alleen al aan de buitenkant tellen we in totaal elf kleuren. Binnenin gaat het thema uiteraard verder met ‘de kleuren van superhelden uit het stripboekuniversum’. En wat ongewoon is voor een kunstauto: BMW neemt deze op de M850i ​​gebaseerde ‘8 x Jeff Koons’ gewoon in productie.

Ja, er worden 99 exemplaren gebouwd om daadwerkelijk te verkopen. Er is geen woord gesproken over de prijs, maar blijkbaar heeft elke auto 200 uur aan kwastwerk nodig. Ook zijn ze allemaal voorzien van de handtekening van Koons bij de bekerhouders. Uiteraard is er een certificaat om aan te tonen dat je hem niet zelf in de garage hebt geverfd. Verwacht niet dat deze speciale BMW’s heel goedkoop zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)