Ben je toevallig in de buurt van Galerie Perrotin in Manhatten, dan wil je dit misschien even gaan checken. Maker van hedendaagse kunst Daniel Arsham gebruikt die galerij namelijk om zijn nieuwste exhibitie tentoon te stellen. 3018, noemt ie het. En je vindt er een spierwitte Ferrari 250 GT California uit 1961 en een asgrijze DeLorean DMC-12. Replica’s. Naast een berg schroot. Zo kunstzinnig heb je deze auto’s nog nooit gezien.

Dystopie

Blijkbaar staat Daniel Arsham bekend om deze esthetiek. We geven toe dat we die informatie rechtstreeks van Google hebben gehaald, omdat de redactie van TopGear ook weer niet zóveel van kunst af weet. Maar hoe dan ook, met 3018 wil de kunstenaar laten zien hoe een dystopische toekomst er volgens hem uit zou zien. Een toekomstvisie van Daniel Arsham, zeg maar.

Ben je, net als de schrijver van dit artikel, even vergeten wat de definitie van dystopie ook alweer is? Een dystopie is een (denkbeeldige) samenleving met louter akelige kenmerken, een waarin men beslist niet zou willen leven. Nogmaals bedankt, Google.

Nu zouden wij er persoonlijk niet heel veel moeite mee hebben als de toekomst bestaat uit Ferrari’s en DeLorean’s. Hoewel een tikkeltje meer kleur de stemming op zich wel ten goede zou komen. En als alle andere auto’s ter wereld op die berg schroot zouden belanden, is dat ook wel een beetje kwalitatief uitermate teleurstellend.

Popcultuur

De DeLorean DMC-12 kennen we natuurlijk allemaal uit de klassieker Back to the Future. De Ferrari GT California doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar die schitterde ooit op het witte doek in de film Ferris Bueller’s Day Off. De asgrijze look van de DeLorean is trouwens bewerkstelligd door ‘m te bedekken met kristal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@love.watts @dxprutting ? My Exhibition “3018” is on view at @galerieperrotin NYC through October 21st

Een bericht gedeeld door ARSHAM STUDIO 3018 (@danielarsham) op

Naast de twee replica’s zijn er bij de exhibitie ook nog wat andere kunstzinnige dingen te zien. Dingen die verder niks met auto’s te maken hebben. Voor ons niet genoeg reden om een ticket naar New York te boeken. Voor jou wel? De exhibitie is nog tot en met 21 oktober te bezichtigen. In dat geval moet je snel zijn, dus.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear