In Duitsland probeerde een stel boeven een gloednieuwe Golf GTI van een stilstaande goederentrein te jatten. Het grijpgrage uitschot verdient hiermee de twijfelachtige eer van de eerste VW Golf GTI TCR-crash ter wereld. Ze mogen hun trofee halen bij Bundespolizeiinspektion München, Arnulfstraße 1 in München.

De boeven hadden zelf een contraptie gefabriceerd waarmee ze de Golf van de trein op het platform wilden rijden. Ze hadden daarbij een deel van de vangrail verwijderd, om in de GTI richting vrijheid te rijden via een ander bouwsel. Hier liep het uitgekookte plannetje spaak en het steeltuig nam de benen, maar niet voordat ze twee navigatiesystemen uit andere auto’s gejat hadden.

De kleur Pure Grey verraadt dat het hier gaat om een Volkswagen Golf GTI TCR. Deze gelimiteerde uitvoering van de GTI graait 45 pk extra uit zijn 2,0-liter turbomotor waardoor het totale vermogen uitkomt op 290 pk. Het is de snelste GTI die je op dit moment kunt kopen. Nederland krijgt slechts 75 exemplaren van de GTI TCR. Wat de bestemming van deze Golf was, is niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)