Altijd aardig als educatief onderlegde bestuurders even laten zien hoe het niet moet. Deze Golf GTI TCR maakt een inschattingsfoutje bij de bocht Adenauer Forst op de Nürburgring. Dat gebeurt daar weleens meer. Het probleem is dat hij en zijn passagier daarna uitstappen om even uitgebreid de schade te inspecteren.

En dat is niet zo handig, want als jij een bocht uitvliegt, kan dat ook anderen overkomen. En die 80 kilo vlezige massa die we een lijf noemen, is er niet echt op berekend om 1.200 kilo metaal en kunststof terug te koppen. Bovendien riskeer je boos geroep van een Duitser. Brrr.

We snappen dat je voorzichtig bent en liever niet met eventuele schade wilt doorrijden, maar er zijn genoeg plekken waar je de auto veilig achter de vangrail kunt zetten. Bij Adenauer Frost zelfs een klein stukje verderop. Mocht je auto niet meer kunnen rijden, ga dan zelf achter de vangrails staan en wacht op de sleepdienst.

Reacties

  • Leckmich heeft op 25 juli 2022 geschreven:

    Beste Topgear redactie, niet iedereen die Duits spreekt is een Duitser. Ik heb een Duitser nog nooit tsjonge-jonge-jonge horen zeggen, dus die meneer met de welgemeende vriendelijke adviezen is waarschijnlijk een Nederlander. Jullie grap is dus niet alleen flauw, maar ook misplaatst.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)