Iemand een Lagavulin 16 Years inschenken, wachten tot het glas leeg is en als volgende drankje de goedkoopste Jack Daniels aanbieden, is vragen om scheve gezichten. Of fans eerst tien- en twaalfcilinders voorschotelen om vervolgens over te stappen op pieterige V6-motoren, dan kun je ook rekenen op kritische tonen.

Maar wat als je de V6-motor in een straatauto legt, wordt het dan plotseling beter? Niet ondenkbaar, ze kunnen tegenwoordig bijzonder veel met sound engineering. De eerste signalen zijn echter niet hoopvol. En dat terwijl Aston Martin met de Valkyrie een van de best klinkende auto’s ooit aan het produceren is.

In een korte video van slechte kwaliteit kun je nu de auto horen: de Merc komt aanrijden en schakelt terug. Het karakter van de F1-auto is duidelijk aanwezig, maar verder valt het wat tegen. Het geluid van de Mercedes-AMG One heeft wat weg van de auto uit Gran Turismo 6. Let wel: het gaat hier nog om een prototype, dus er kan nog van alles veranderen.

Het is niet de schuld van AMG. ‘Het heeft lang geduurd voordat we de uitstoot van onze motor in orde hadden. Daarnaast hebben we er lang over gedaan om het geluid onder controle te krijgen – in de cabine en daarbuiten (het geluid dat je hoort als de auto voorbijrijdt); daar zijn ook nieuwe regels voor’, vertelde Tobias Moers, de baas van AMG, aan TopGear.

Geluid van de Mercedes-AMG One

Reacties

  • Karel heeft op 13 september 2019 geschreven:

    Eigenlijk klinken AMG motoren nooit mooi, het is meer een woeste stoerengebrul en niet fraai om te horen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)