De skiënde Zweed met een dakkoffer-fetisj tovert auto’s die van zichzelf al waanzinnig zijn om in nog meer buitengewone creaties. Dat heeft hij al met veel supercars gedaan. Tijd om de beste van deze creaties even op een rijtje te zetten.

Audi RS 6+ door Abt

Niet te missen: dit is de spirituele opvolger van de Audi RS 6 DTM, die helaas tot as wederkeerde in Nederland. Olsson zegt zelf dat hij nogal snel verveeld raakt met een kleur. Daarom heeft hij een kant van de auto wit gemaakt en de andere kant zwart. Zo hoopt hij dat hij niet snel uitgekeken raakt op zijn nieuwe Abt.

Lamborghini Murcielago LP 670 SV

Bijna alle ingrediënten van een Olsson-creatie zijn hier aanwezig. Dakkoffer? Check. Veel stickers? Check. Een supercar die nog meer opvalt dan normaal? Zeker check. Olsson zegt zelf dat hij een keer een SV in Cannes zag staan. Hij zag hem, hij wilde hem en hij kocht hem. Een andere Murcielago van Olsson zou later crashen in Rotterdam.

Lamborghini Gallardo

Dit is de eerste auto met de befaamde dakkoffer. Het idee om een dakkoffer op een Lamborghini te plaatsen begon ooit als grap. Er is toch eentje op de Gallardo gemonteerd en sindsdien komt bijna geen een auto van de Zweed meer zonder een dergelijk dakaccessoires.

Audi R8 Camo

Deze Audi R8 heeft veel vermogen en nog meer koolstofvezel. Dit zit allemaal verwerkt in de speciale bodykit die deze R8 heeft. Het extra vermogen wordt mogelijk gemaakt door een supercharger die ervoor zorgt dat deze sneeuwmobiel 800 pk produceert.

Audi RS 6 DTM

Jon Olsson vindt dit zelf de beste auto die hij ooit heeft gehad. De skiër had genoeg ruimte voor de ski’s en vervolgens genoeg vermogen om snel bij de piste te komen. Nadat hij de RS 6 verkocht had, is deze al snel afgebrand.

Rebellion R2K

Deze Rebellion was ooit een Ultima GTR, maar daar is nog maar weinig van te zien. De body lijkt nu meer op die van een LMP2-auto. Al zien we de LMP2-auto’s van Le Mans niet zo snel driften op een besneeuwde berg. Deze Rebellion heeft – hoe kan het ook anders – een motor van een Lamborghini Gallardo.

Rolls-Royce Wraith

Dit is de nieuwste creatie van Jon Olsson. Hij wordt al een stukje meer volwassen en besloot daarom om een Rolls-Royce Wraith te kopen. Wijsheid komt blijkbaar niet met de jaren, want de Zweedse vlogger nam deze Wraith flink onder handen. Zowel qua vermogen als qua uiterlijk is er flink wat aangepast. Je ziet niet elke dag iemand burnouts doen in een Rolls-Royce.

Lamborghini Huracán

We hadden het al eerder over een perfecte Olsson-creatie, maar deze voldoet aan alle eisen. Daarnaast is deze creatie ook nog eens perfect uitgevoerd. Inmiddels heeft Olsson deze Huracán verkocht aan een Nederlander. Het is dus afwachten waar en wanneer deze Lamborghini tegen een lantaarnpaal in Nederland knalt.

Reacties

  • Mees heeft op 27 mei 2018 geschreven:

    De rolls is ook al verkocht, de Audi rs6+ door ABT is zijn nieuwste creatie

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear