Ze waren bij Drive Coffee nog niet tevreden met de eretitel ‘’s werelds beste koffiemachine’, en daarom is de DBS 1 gecertificeerd door de ECBC – het European Coffee Brewing Centre (voor alle cafeïne-­beginnelingen). Hij kan een 1,2 liter grote pot vol koffie brouwen in zes minuten, met een unieke warmhoudplaat die de koffie op precies 79 graden Celsius houdt.

Het apparaat is met de hand geverfd, waarbij gebruik is gemaakt van echte autolak. Neem vervolgens Drives eigen Le Mans-koffieblend, in de smaken chocolade, toffee of amandel, die elke vrijdag vers wordt geroosterd, voor het beste resultaat. De koffie komt overigens ook in andere autosport-blends, waaronder Dakar en Imola.

Wat kost dat?

Als je hebberig bent geworden, wil je vast weten hoe duur dit alles is. Zoals je waarschijnlijk al verwacht had, is ie niet goedkoop. Voor het apparaat betaal je zo’n 860 euro (999 dollar) en voor een zak koffie moet je 15 euro (18 dollar) neerleggen. Maar dan heb je wel een van de coolste koffiezetapparaten die er zijn.

Reacties

  • Lennart heeft op 1 oktober 2018 geschreven:

    Dit is een beschilderde Technivorm MoccaMaster, oer-Hollands fabrikaat. Gewoon te verkrijgen bij de Blokker voor €190,-. Het predicaat ‘beste koffiemachine’ komt dus ook aan hen toe en niet aan Drive Coffee, zoals ze zelf ook schrijven op hun website.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear