De duurste Lamborghini Aventador SV uit de VS – dat is bijna een palindroom. En in dit geval is het een verzamelaarsdroom. Het is namelijk de duurste SV Coupé die ooit in de VS werd geleverd, en bovendien de laatste. Onder de motorkap staan daarbij de handtekeningen van het productieteam én op de teller staat minder dan 350 kilometer.

Over haast alles wat deze Lamborghini Aventador tot een SV maakt, spuugde het verfpistool een laag goud. Het is lastig om niet minimaal één keer het woord ‘kitsch’ te noemen in deze tekst, maar tegelijkertijd kunnen we het niet helpen; zwart met goud blijft een spectaculaire combinatie. Zelfs als je rolt op 20- en 21-inch (voor/achter) goudkleurige velgen.

De bijzonderheden stoppen niet bij het sprekende voorkomen. Volgens de verkoper is dit de laatste Lamborghini Aventador SV voor de Amerikaanse markt. Na dit exemplaar was de koek op. En als uitzwaaier is het ook nog eens de duurste Lamborghini Aventador SV die in Amerika werd verkocht. De eerste eigenaar betaalde 611.085 dollar, zo’n 540.000 euro.

En als dat allemaal niet genoeg is, heb je nog altijd de atmosferische V12 met 750 pk. Het enige wat je nog moet doen, is ergens tussen de 500.000 en 600.000 dollar bij elkaar sprokkelen en een bod uitbrengen tijdens de veiling over een paar dagen. Of ga je liever voor een minder goud exemplaar? Dat snappen we ook volledig.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)