Ferraristen, doe jullie riemen vast. Het belooft een turbulente periode te gaan worden. Voor 2022 komen er vijftien nieuwe Ferrari’s op de markt – en 60 procent daarvan is hybride. Daarvoor is het testwerk inmiddels onderweg. Letterlijk: in Stuttgart.

Snode plannen

Een man, die zichzelf DrGumoLunatic noemt, spotte een slecht gecamoufleerde testauto van Ferrari in de vorm van een 488 GTB. Hij greep meteen naar zijn camera en legde de auto vast. Hij noemt het zelf een Ferrari Dino 488 V6. Vermoedelijk wordt een 488 gebruikt om onderdelen te testen voor de Dino.

Een nieuwe Ferrari Dino

Volgens de geruchten komt Ferrari in 2023 met een nieuwe Ferrari Dino, maar dan met een V6 Hybrid-aandrijflijn. Ferrari’s met een V6 tussen 1959 en 1979 heette Dino. De auto’s zijn vernoemd naar de zoon van Enzo Ferrari, die voor zijn dood aan een aluminium V6-motor werkte. Ferrari zou de Dino-naam terugbrengen voor zijn aankomende V6-modellen.

Of Ferrari test alvast hybridesystemen voor de Purosangue, de aankomende SUV van het merk. Van de hoogpotige Ferrari is nog weinig bekend en het merk zal nog niet snel een testauto de openbare weg op sturen. Een 488 uitrusten met de benodigde techniek verraadt niet van Ferrari’s plannen.

Ferrari Dino V6 Hybrid

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie