Weinig F40’s hebben zo’n tumultueus bestaan achter de rug als de Ferrari F40 van Gas Monkey Garage. De posterauto uit 1991 kwam omstreeks 2014 in de spotlight als gehavend restauratieobject in de televisieshow Fast N’ Loud. Drie jaar daarvoor had een monteur de auto door een metalen hek gejast tijdens een proefrit.

Het kromme chassis werd vakkundig hersteld door een specialist en Gas Monkey Garage gaf de F40 dikkere turbo’s, een instelbaar onderstel, zwarte lak en driedelige HRE-wielen. Het is een van de enige Ferrari F40’s ter wereld die niet meer in originele conditie verkeert.

Een liefkozende eigenaar die ‘m een warme garage zou geven was de Ferrari F40 van Gas Monkey Garage wel gegund. Het mocht niet zo zijn. Oud-honkballer Reggie Jackson kocht ‘m van Dennis Collins (die Richard Rawlings had uitgekocht) toen de auto net klaar was en hij concludeerde al snel dat de auto voor hem te veel vermogen had. Voor 742.500 dollar wisselde de auto in 2014 van eigenaar, om een jaar later nog maar 643.400 dollar op te brengen. Uiteindelijk kwam de zwarte Ferrari F40 terecht bij een eigenaar van een parkeerterrein. En zoals de Netflix-serie Fargo je al leerde, is dat een uitstekende manier om frauduleuze dingen met je geld te doen.

De beste man verduisterde 13 miljoen dollar en werd vorig jaar de bak in geslingerd. Zijn bezittingen werden afgepakt, waaronder de Ferrari F40 van Gas Monkey Garage. De auto staat nu bij Apple Auctioneering, een bedrijf dat zich specialiseert in het veilen van in beslag genomen spul. Het eerste bod mag vanmiddag geplaatst worden.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie