Ferrari snapt heel goed dat mensen met een paar miljoen op de bank niet in dezelfde auto willen rijden als hun directe buurman, die wel 300 meter verderop woont. Daarom kun je als gewaardeerde klant (dus je moet wel eerst even wat losse Ferrari’s halen) aankloppen voor een one-off. Ferrari bouwt dan een uniek model speciaal voor jou. Je weet dan 100 procent zeker dat er niemand anders is met exact dezelfde auto. De nieuwste one-off is deze Ferrari Omologata, op basis van de 812 Superfast.

Tussen de eerste potloodstreek en het aandraaien van de laatste wielmoer zat twee jaar tijd. Alleen de voorruit en de koplampen bleven over van de Ferrari 812, en natuurlijk de technische delen. De grille van de Ferrari Omologata is nu ovaal van vorm en de neus loopt scherper toe. De heupen achter zijn gezetter en de diepe achterlichten en de ouderwetse lamellen op de achterruit zijn erg geslaagd. Het geheel is afgewerkt in de kleur Rosso Magma.

De twaalfcilinder in de Ferrari Omologata is hetzelfde als in de normale 812. Hij meet 6,5 liter en levert zijn maximumvermogen van 740 pk bij 8.500 toeren. Het koppel is 718 Nm. De inlaatgeometrie van de Ferrari 812 Superfast is variabel, net als bij F1-auto’s. Een transmissie met dubbele koppeling brengt het vermogen naar de achterwielen. In slechts 2,9 seconden schiet de Ferrari 812 Superfast naar 100 km/u. De topsnelheid ligt boven de 340 km/u.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)