Fifteen52 Super Touring-wielen met op maat gemaakte ‘turbofans’ die warm worden gehouden door Yokohama Advan-banden. Dat is een krachtige combinatie van ronde spullen. Deze Ford Mustang met 710 pk heeft het. Hij is gebouwd door NASCAR-coureur Ryan Blaney van Team Penske, automotive-fotograaf Larry Chen en voormalig NFS-ontwerper Khyzyl Saleem. Ja, doe maar even je best om je ogen van de wielen af te krijgen.

De Ford Mustang met 710 pk is ontstaan uit een aparte samenwerking

Ford Performance hielp mee met het project en ook het Amerikaanse bedrijf MoneyLion. De laatste partij sponsort Team Penske en samen hebben ze drie verschillende aangepaste Mustangs gemaakt, waar deze er één van is. De drie Mustangs worden weggegeven in een loterij. Vermoedelijk alleen voor de inwoners van Amerika, maar het is wellicht de moeite waard om even uit te zoeken hoe dat zit. Schrik alleen niet van de BPM, als je mocht winnen.

Maar laten we het weer over de auto zelf hebben. Onder de motorkap, die nu van koolstofvezel gemaakt is, vind je een upgrade van Roush. Deze upgrade verhoogt het vermogen van de Mustang tot 710 pk en 820 Nm.  De uitlaat komt van MagnaFlow en achterop staat een koolstofvezel spoiler. Die wielen zijn ook niet alleen maar voor de show. De turbofans zorgen dat de warme lucht die van de Wilwood-remmen afkomt weg kan.

Dit zijn niet de enige retro kenmerken van de auto. Het uiterlijk van de Mustang is een hommage aan de Ford GT40‘s die meededen aan de 24 uur van Daytona in 1966. Het interieur van deze Ford Mustang met 710 pk is ook niet ontkomen aan de make-over. Hij heeft een stuur in NASCAR-stijl en speciale NRG-stoelen met bijpassende gordels. De auto wordt officieel onthuld op de Talladega Superspeedway later deze maand. Hij staat ook op SEMA.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)