Het zoontje van de president van Equatoriaal-Guinea liet wat staatsgeld verdwijnen en op haast magische wijze verscheen er een poenige autocollectie. De Zwitserse autoriteiten vonden het allemaal iets te toevallig en namen de supercarcollectie in beslag om geveild te worden. De Veneno Roadster in die collectie werd de duurste Lamborghini ooit.

De Lamborghini Veneno Roadster is een van de 25 auto’s die geveild werden. Bonhams schatte de Veneno vooraf op 4,5 tot 5 miljoen euro, maar dat was nog dik 2 miljoen euro te conservatief. Hij ging voor 7,6 miljoen euro.  In totaal is er voor zo’n 24,7 miljoen euro aan auto’s verkocht.

Bonhams schatte de Koenigsegg One:1 in op 1 à 2 miljoen euro, waardoor Koenigsegg een beetje boos was. De Zweedse autobouwer had gelijk, want de zeldzame auto ging onder de hamer voor 4,2 miljoen euro.  Een LaFerrari ging voor 2 miljoen euro en een Aston Martin One-77 voor 1,4 miljoen euro. Een gedeelte van het ingezamelde geld wordt gebruikt om sociale projecten te kunnen financieren in Equatoriaal-Guinea.

Wat krijg je voor de duurste Lamborghini ooit?

Lamborghini heeft maar negen Veneno Roadsters gebouwd. Hij is gebaseerd op de Aventador en achterin ligt een 6,5-liter V12 die zorgt voor 750 pk. Binnen drie seconden zit de Veneno Roadster aan de 100 km/u en hij trekt door tot een topsnelheid van 354 km/u. Nieuw kostte deze Lambo 3,3 miljoen euro, zonder belastingen. Deze Veneno Roadster is de zevende gebouwde en heeft 321 hele kilometers op de teller staan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)