In een droomwereld zou iedereen elkaar gelijke kansen gunnen en eerlijk spelen, maar in de echte wereld gaat het natuurlijk niet zo. Ook niet in Gran Turismo. Je hebt mensen die de bochten afsnijden, bumperkleven, vlaggen negeren en tegen de richting in gaan rijden om anderen te treiteren. Waarschijnlijk krijg je dan ook nog een berichtje met ‘je moeder sliep vannacht bij mij’. Om die vervelende mensen af te schrikken, moet je beginnen met een tutorial, waarin je allerlei challenges moet voltooien. Hoe neem je een goede bocht, welke vlaggen horen bij welke handeling, enzovoort.

Ten slotte krijg je ook nog een race-etiquette uitgelegd en je dient je daar aan te houden. Speel je vals? Dan krijg je minpunten en kom je met je score tussen andere vervelende schreeuwlelijken. De spelers die echt serieus willen meedoen, zullen bij elkaar in de competitie komen, omdat ze met hun score laten zien wel normaal te kunnen doen. Een best wel hardhandige aanpak van Polyphony Digital, maar het zal op deze manier wel heerlijk rustig zijn online. Behalve op dat ene circuit waar al die idioten samenkomen. Zie het als de parkeerplaats van de lokale McDonald’s op vrijdagavond.

Gran Turismo Sport gaat voor de meest realistische rij-ervaring en heeft een partnerschap gesloten met de FIA. Als je echt goed bent, kun je je PlayStation-controller zelfs verruilen voor een echte auto. De FIA zal de beste spelers het tegen elkaar op laten nemen voor een echte licentie. Nissan deed dat al eerder met de GT Academy. Hiermee wordt de weg naar een carrière als coureur een stuk aantrekkelijker, normaal gesproken kost het je immers ontzettend veel geld. Je vader hoeft dus niet meer Jos Verstappen te heten.

Reacties

  • Johan Alink heeft op 21 juni 2016 geschreven:

    En wie gaat alles controleren of je wel of niet de gene bent die de veroorzaker is? Ik heb wel multiplayer online bij andere spellen gedaan, maar je krijgt zo vaak dingen aan je broek, terwijl je gewoon rechtdoor gaat, en echt niet enige reden tot een botsing zelf gaf.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear