PlayStation Classic: voor de autoliefhebbers?

De eerste Grand Theft Auto staat op de nieuwe PlayStation Classic

Foto('s): SonyPlayStation Classic
Foto('s): RockstarGrand THeft Auto 1 GTA
Foto('s): SonyPlayStation Classic
Foto('s): SonyPlayStation Classic
Foto('s): SonyPlayStation Classic
PlayStation Classic
Grand THeft Auto 1 GTA
PlayStation Classic
PlayStation Classic
PlayStation Classic

Sony haakt aan bij de retrogaming-hype en komt – net als Nintendo met de SNES Mini – met een PlayStation Classic. Het is precies wat je verwacht: een verkleinde PlayStation met een HDMI-aansluiting, twee controllers en twintig games die al op de console geïnstalleerd staan. Heb je er iets aan als autoliefhebber?

Van alle twintig games op de PlayStation Classic bedienen vier de autoliefhebber: Destruction Derby, Grand Theft Auto, R4 Ridge Racer Type T4 en Twisted Metal. Het gaat om de games zoals ze ook in de jaren negentig gespeeld werden – er is dus niets opgepoetst of gepolijst. Je krijgt een grote klap van de retrohamer in je smikkel.

Grand Theft Auto is voor velen direct de grootste motivatie om de PlayStation Classic (99 euro) in huis te halen. Ook dit is een directe kopie van het spel uit 1997 (voel je je al oud?). Dus helaas: geen multiplayer. Het valt je dan ook direct op hoe brak de bediening vroeger eigenlijk was. En hoe enorm ver de spelreeks gekomen is in de afgelopen twintig jaar.

Ondanks dat Grand Theft Auto in speljaren al hoogbejaard is, kan de game je nog uren vermaken. Zelfs als je het in je jeugd nooit gespeeld hebt. Misschien even je kleine neefje achter de PlayStation Classic parkeren ter opvoeding?

Via: JFK.men

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken