Wat voor auto je ook rijdt, een rondje Touristenfahrten op de Nordschleife raden we strengste aan. Het is een van de weinige plekken waar een Renault Twingo sneller kan zijn dan een 911. Het gaat er puur om hoe groot de cojones van de bestuurders zijn. Mocht je met het Renaultje (dat een beetje naar links hangt door het extra gewicht) een Porsche inhalen, mag je dan waarschuwen met groot licht?

Een woordvoerder van de Nürburgring vertelt aan TopGear Nederland dat de regels van de openbare weg gelden op de Nürburgring tijdens de openbare Touristenfahrten-dagen. Op dat moment is het circuit officieel een tolweg. In Duitsland mag je het groot licht alleen gebruiken wanneer je iemand wilt waarschuwen voor gevaar of wanneer je iemand inhaalt.

Groot licht gebruiken tijdens de Touristenfahrten

Op de Nürburgring is het toegestaan om je groot licht te gebruiken om te seinen. Dit mag alleen wanneer je denkt dat je voorganger geen inhaalactie ziet aankomen. Er moet wel voldoende afstand tussen jou en de auto voor je zitten. ‘Het mag daarom alleen gebruikt worden om gevaar te voorkomen’, vertelt de woordvoerder. Doe het dus niet bij elke inhaalactie.

Het advies luidt om zo min mogelijk met je groot licht te spelen. Wanneer de organisatie je ervan verdenkt dat je het groot licht gebruikt om te intimideren, kun je verbannen worden van het circuit. Gebruik het groot licht dus alleen kort en bij tijds als je het vermoeden hebt dat jouw voorganger niet anticipeert op jouw inhaalactie.

Niet permanent groot licht op de Nürburgring

Met permanent groot licht rijden, dan gebeurt op de Nürburgring sowieso niet. De openingstijden van de Touristenfahrten zijn afhankelijk van wanneer de zon op en onder gaat. Is het te donker? Dan wordt er niet gereden. Ook als het te mistig is, laat de organisatie geen auto’s op de baan. Een situatie waar je met groot licht aan moet rijden, komt dus niet voor.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)