[tg_video]https://www.youtube.com/embed/_hf6ke1-i3E?rel=0&showinfo=0[/tg_video]

Het was gisteren ietwat onhandige timing met de autoshow van Genève, dus bewaarden we 'm om je er vanochtend mee wakker te blèren: Ken Block heeft zijn Gymkhana 8 het internet op geslingerd.

In zijn serie van rokerige glijvideo's moet YouTube-held en pro-bandensloper Ken Block zichzelf elke keer zien te overtreffen. Na verschillende Amerikaanse steden (San Francisco, Los Angeles), een eigen parcours en zelfs een filmstudio was een logische vervolgstap natuurlijk een metropool in een desolaat woestijnlandschap: Block driftte zijn nieuwe vierwielaangedreven, 650 pk sterke Ford Fiesta RX3 het vliegtuig in en zette koers naar Dubai.

Ultimate Exotic Playground, kopt de video, en dat is niets te veel gezegd. De stad lag aan Blocks voeten: de politie zette hele wegen voor hem af en liet hem tussen hun peperdure supercars door driften. Even een Ford Raptor op twee wielen laten balanceren en eromheen driften op een grote verkeersslagader? Geen probleem. Een dragrace tussen een Veyron, F12, LFA, Aventador en de kleine mega-Fiesta? Ga je gang. Het vliegveld op knallen en een rollende Boeing 747 in de bandenrook zetten? Maar natuurlijk!

Geniet van Gymkhana 8!

Reacties