De beruchte tuner uit Texas begint aan een nieuw project: de Hennessey McLaren 600LT. De nieuwste LongTail staat op de radar van Hennessey en is klaar om de strijd aan te gaan met, eh, alles. Maar voornamelijk met een tegenstander uit eigen stal: de snelle McLaren Speedtail.

Opperchef John Hennessey bevestigt aan TopGear dat hij inderdaad een 600LT tot zijn beschikking heeft die de McLaren Speedtail (1.050 pk) zal overschaduwen als hij er klaar mee is. ‘Ik heb besloten om de 600LT te kopen om dezelfde reden dat ik een nieuwe Ford GT kocht’, vertelt John aan ons. ‘Om ons team een solide maatstaf te bieden voor onze Venom F5.’

Meer vermogen voor de Hennessey McLaren 600LT

Inderdaad, Hennessey was niet van plan om de 600LT te gaan tunen, maar na een eerste test besloot hij dat ‘de McLaren zo goed is dat het enige waar de auto nog om vraagt meer vermogen is’. Het idee is om McLarens eigen Speedtail van 2,4 miljoen euro een koekje van eigen deeg te geven.

Er zijn drie verschillende upgrades gepland voor de Hennessey McLaren 600LT. Eén met een bescheiden 717 pk (0-96 km/u in 2,6 seconden), eentje met 816 pk (0-96 in 2,4 seconden) en als laatste, hier komt de Big Daddy, de HPE1000. We praten over een volle 1.014 pk, 1.173 Nm aan koppel, van 0 naar 96 in 2,1 seconden en het vermogen om de kwartmijl in minder dan 10 seconden te doen (om precies te zijn 9,6 seconden).

Hoe komt de Hennessey McLaren 600LT op dat vermogen?

Om de indrukwekkende specificaties waar te maken, zal Hennessey de 600LT upgraden met een high-flow-luchtfilter, een ECU van Motec, Hennessey’s eigen RVS-spruitstukken, dikkere turbo’s, een vrijer ademende wastegate, een verbeterde versnellingsbak en een flinkere uitlaat.

John vertelt: ‘Ik denk dat op dit moment Mclaren de beste supercars ter wereld maakt.’ Inderdaad, toen TopGear de McLaren 600LT voor het eerste testte, zeiden we dat ie ‘moeiteloos snelheid creëert en nooit stopt met communiceren’. Wij zijn dus best benieuwd naar de Hennessey McLaren 600LT – en dat is een understatement.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)