De Lotus Elise. Het sportautootje van de kleine Engelse autofabrikant is een stuk veelzijdiger dan je zou denken. Zo zagen we hem eerder als beestachtige raceauto met een dubbele Hayabusa-viercilinder en met een V10-motor uit een BMW M5. De bekendste transformatie van de Lotus Elise is die van Hennessey. De Texaanse tuner veranderde het gooi- en smijtwagentje in de snelste auto ter wereld.

Je kijkt naar een zeldzame Hennessey Venom GT, ooit de snelste productieauto ter wereld, totdat de Koenigsegg Agera RS een poging waagde. Alleen de motorkap, voorruit en het chassisnummer zijn origineel Lotus. Het is de negende van in totaal dertien exemplaren en hij werd in elkaar gezet in 2010. Het is het enige witte exemplaar dat Hennessey ooit bouwde  en hij was ooit te zien op het Pebble Beach Concours d’Elegance. Nieuwprijs? 1,5 miljoen dollar.

Specificaties van de Hennessey Venom GT

De mannen van Hennessey Performance legden een 7,0-liter V8-motor van Chevrolet in de auto en monteerden daar nog twee turbo’s op. De nieuwe V8 zou goed zijn voor 1.244 pk en 1.566 Nm en de zesbak uit de Ford GT geeft het vermogen door naar de achterwielen. Zijn record behaalde hij door in 13,63 seconden van 0 naar 300 km/u te gaan met een bewezen topsnelheid van 435 km/u.

Daar kom je waarschijnlijk nooit aan, zelfs niet als je hem loslaat in Duitsland, dus misschien is zijn 0 naar 96 km/u-tijd van 2,7 seconden interessanter voor je? Er staat nog maar zo’n 1.200 kilometer op de teller waardoor de auto nog als vers aanvoelt. Je betaalt voor deze Hennessey Venom GT 1.250.000 dollar wat omgerekend zo’n 1,1 miljoen euro is.

Hennessey Venom GT op de testbank

Foto’s: Choice Auto Sales via Cars.com

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)