Je ware afkomst niet verloochenen: Honda doet het goed. Het Japanse merk viert zijn 60-jarige aanwezigheid in Noord-Amerika. Dan zouden ze leuk een stel brommers kunnen neerzetten, en wat paradepaardjes als de NSX en Accord Type-R. Maar in plaats daarvan besluit het merk een creatie te tonen die hun aanwezigheid in de Verenigde Staten echt kenmerkt: een getunede Civic.

Deze Honda Civic won in het jaar 2000 de Civic Si Challenge, die het merk op poten had gezet samen met tunermagazine Super Street. Deelnemers werd gevraagd om met een budget van 10.000 dollar een Civic om te bouwen tot drag-, race- of showauto. De winnaar werd vereeuwigd in een 1:18-schaalmodel. Honda bewaarde deze getunede Civic als vertegenwoordiging van de tunerstijl van de 21e eeuw.

Een slimme zet, want nu kunnen ze de getunede Civic tentoonstellen op de grootste tuningbeurs van Amerika: SEMA in Las Vegas. Hij staat daar naast de fijne Honda N600, een Honda Civic-driftauto en zelfs een replica van een Chevrolet pick-up die Honda toentertijd gebruikte om onderdelen rond te brengen. Het merk had daar toen nog geen auto’s uit eigen fabriek voor.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)