Goed, het scheelt een monteur wel weer een diagnose van wat er aan de auto scheelt. Deze Lamborghini Huracán Performante Spyder was net 20 minuten onderweg vanaf de dealer, waar hij zojuist was aangekocht. De Lambo wilde blijkbaar niet meer verder en de bestuurder stopte op de derde rijstrook. Een heel ongelukkige plaats om te stoppen, want hij werd vervolgens van achteren aangereden door een ‘onschuldige automobilist’, zo meldt de politie van West Yorkshire op Twitter.

We kunnen ons bijna niet voorstellen dat de Lamborghini Huracán Performante Spyder écht niet meer naar de vluchtstrook kon uitrollen, maar we waren er niet bij om daarover te kunnen oordelen. Volgens de experts in de reacties op Twitter is de Huracán afgeschreven, en dat kunnen we ons ergens best voorstellen. Interessant om te zien zijn de omhooggeschoten rolbeugels achter de softtop, die de inzittenden moeten beschermen bij een koprol. De crash was kennelijk aanleiding voor de zuurste reactie die we vandaag zagen (en dat zegt wat): ‘Gelukkig is hij afgeschreven. Nog een onnodig snelle auto van onze wegen gehaald’.

De Lambo Huracán Performante Spyder is een potent ding. De 5,2-liter V10 produceert 640 pk bij 8.000 schreeuwende toeren per minuut. Het kost de Lamborghini Huracán Performante Spyder 3,1 seconden (+0,2 ten opzichte van de dichte Performante) om 100 km/u te bereiken. De 200 km/u bereikt ie na 9,3 seconden (+0,4). Net zo lang als het duurt om de naam uit te spreken, dus. De topsnelheid is 325 km/u. In een cabriolet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)