Deze grijze Lamborghini werd – letterlijk – in één klap de beroemdste Huracán Performante ter wereld toen hij na een mislukte lancering een boom knuffelde in Londen. De video werd alleen op YouTube al meer dan 3 miljoen keer bekeken. Geen persoon raakte gewond, maar de auto was niet meer te redden. Als je de foto’s ziet, snap je gelijk waarom.

De verzekeraar verklaarde de auto total loss, waarna de Performante bij demontagebedrijf Kempers belandde, die ons vervolgens een stel foto’s stuurde van de auto. Zij mochten de Lambo, die dus niet meer te redden viel, uit elkaar plukken voor onderdelen. Schroefje voor schroefje verdwenen de delen van auto, waarna er een beschadigd geraamte overbleef.

Gruwel even bij de enorme hap uit de zijkant. De knal was hard genoeg om de motor te laten verschuiven en zelfs een stuk van de V10 te doen afbreken. De kapotte tiencilinder kost dan ook slechts 15.500 euro. Transmissie erbij? Dan ben je 8.500 euro extra kwijt. Voor de handige knutselaar is er nog een digitale tellerbak, die kost je 1.995 euro.

Interessant wordt het bij het remspul en de stoelen. Deze kun je met wat pas- en meetwerk best in of op  je VW Up bouwen. Voor 4.580 euro heb je vier remklauwen en voor nog eens 7.277 heb je vier bijpassende keramische remschijven. Het stuur (we zagen je al kijken) is al verkocht. Voor 4.995 euro koop je het setje stoelen. YouTubers als B is for Build of Goonzsquad laten je graag zien hoe je de zij-airbag vervangt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)