Chevrolet deed een oepsie. Iets meer dan een jaar geleden kreeg de Camaro een facelift waar niet iedereen over te spreken was – en je weet hoe subtiel V8-liefhebbende Amerikanen zich kunnen uitdrukken. Dus kwamen ze zes maanden later met een nieuw ontwerp, in conceptvorm. Dit concept sloeg aan en met een mooie draai aan de pr-machine geeft het merk er een positieve twist aan.

‘De klanten spraken, en wij luisterden’, zegt Steve Majoros, keizer van personenauto’s bij Chevrolet. ‘De overweldigende positieve reacties op de neus van de Shock hielpen ons met de transitie van concept naar productie.’ Een knappe manier om te zeggen dat mensen de oude neus van de Camaro haatten.

Met de facelift introduceert Chevrolet meteen ook de Camaro LT1 – een nieuwe instap-V8 met 461 pk. De instapper kost je een uiterst schappelijke 34.995 dollar, omgerekend 31.341 euro. Net zoveel als je in Nederland kwijt bent voor een Ford Focus met een paar kruisjes in de optielijst. Je kunt kiezen uit een handgeschakelde zesbak of een tientrapsautomaat.

De Chevrolet Camaro LT1 valt daarmee perfect in het lijstje van ‘Amerikaanse Auto’s Die We Graag In Nederland Zien Tegen Amerikaanse Prijzen’, inmiddels een vast terugkerend segment op onze site. Afgekort AADWGINZTAP, als je dat makkelijker vindt. Wij gaan even zachtjes huilen in het Nederlands.

Reacties

 • Ron heeft op 4 mei 2019 geschreven:

  Wat gaat ie hier kosten dan??

  • Stefan heeft op 5 mei 2019 geschreven:

   Een Ford mustang kost hier in de US hetzelfde
   Zoon 35.000 dollar met een 4 cyl ecoboost
   Meegenomen dat de bpm op de acht pitter vele malen hoger zal zijn kom je zeker uit op zoon 85.000 euro daar de ecoboost in nl 71 kost

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)