Het is nogal lastig om te bepalen wat je precies de sterkste kant van het menselijk ras zou kunnen noemen. Zijn het onze opponeerbare duimen? Spraak? De mogelijkheid om informatie door te geven via lijntjes en puntjes? Sarcasme?

Nou, met deze Daymak C5 Blast als belangrijkste bewijsstuk gaan we er graag van uit dat het verveling is. Zonder verveling hadden we namelijk nooit een volledig elektrische kart gehad die zichzelf vanuit stilstand naar 100 km/u kan werpen in 1,5 seconde.

Hoe werkt dit vernuftige stukje nierextractie?

De C5 wordt aangedreven door EDF’s. Dit zijn electric ducted fans, eigenlijk dus gewoon elektrisch aangedreven propellers. In de basis is deze kart dus een propellervliegtuig dat – hopelijk – niet van de grond komt. Dit zorgt ervoor dat de C5 binnen 1,5 seconde op de 100 km/u zit. Dat is sneller, en niet een béétje sneller, dan een Bugatti Chiron.

Tenminste: dat is wat de Canadese maker Daymak zegt. We hebben namelijk nog geen officieel bewijs dat de C5 Blast, potentieel dus de snelste kart ooit, ook daadwerkelijk zo snel is. Wat we wel in het filmpje zien, is dat de het ding in ieder geval een ziek geluid maakt en af en toe amper onder controle gehouden kan worden.

Als je toevallig in het land van de ongelimiteerde vrijheid en hamburgers bent, kun je dit redelijk gestoorde apparaat daar aanschaffen voor 60.000 dollar. Er zijn goedkopere manieren om in het ziekenhuis te belanden.

Is dit de snelste kart ooit?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear