Kun je niet wachten tot de nieuwe BMW M3 arriveert? Dan is dit jouw geluksdag. We hebben namelijk een preview voor je. Of nou ja, een soort van. Het gaat om een onofficieel photoshop-knutselwerkje van X-Tomi Design. Juist, dezelfde ontwerper die eerder ook een schets van de aankomende BMW X7 M maakte.

Wachten op de nieuwe BMW M3

We hebben al digitaal kennis gemaakt met de nieuwe BMW 3-serie. En ja, die bevat design-elementen van andere auto’s. Zoals het hapje uit de koplampen, dat de Peugeot 3008 bijvoorbeeld ook heeft. Of de Lexus-achtige achterkant. We weten nog steeds niet zo goed wat we ervan moeten vinden. Dat er een optie is om ‘m te behangen met M Performance-spul, verzacht de pijn enigszins.

Maar het is natuurlijk het échte werk waar we met smart op zitten te wachten. Zouden we blij zijn als de nieuwe BMW M3 eruit komt te zien zoals op deze fotosoep? Op zich. Zijn herkenbare motorkap geeft ‘m in ieder geval iets M3’erigs.

Specificatie speculaties

Uiteraard komt dit onofficiële ontwerp niet met specificaties, maar we mogen dromen. Met een beetje fantasie gaan we er vanuit dat de nieuwe BMW M3 een twin-turbo zes-in-lijn benzinemotor gaat krijgen, die goed is voor iets meer dan 500 pk. We verwachten namelijk dat BMW de Alfa Romeo Giulia Q en Mercedes-AMG C 63 in wil halen.

Een standaard nieuwe 3-serie is al 55 kg afgevallen ten opzichte van zijn voorganger. Het valt te verwachten dat hetzelfde recept zal worden toegepast op de nieuwe BMW M3. Minder gewicht dan de vorige M3, met het bevorderen van de prestaties in gedachten.

Brandende vragen

Gaat de nieuwe BMW M3 vierwielaandrijving krijgen zoals zijn grote broer de M5? Compleet met driftmodus? Wordt ie alleen met flippers geleverd, omdat er nog maar weinig mensen voor een handbak kiezen? Komt er een Touring-versie? Dat zijn vragen waar X-Tomi Design natuurlijk geen antwoord op kan geven. Om die informatie te bemachtigen zullen we op de officiële berichtgeving van BMW moeten wachten.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie