Een harde klap luidde de ochtend in op de redactie van TopGear. Het was een kaak die met terminale velociteit op het bureau viel. De reden was het persbericht van de Kia Proceed Concept. Allemachtig, zeg: wat een schoonheid. En er is meer goed nieuws: het ding heet nu gewoon echt Proceed, en niet Pro-laagstreepje-cee-apostrof-d.

Officieel is de Kia Proceed het nog een studiemodel. En hopelijk heeft Kia het lef om dit ding in één keer naar het productiestadium te drukken. Geniet nu nog maar even van de droom. Alhoewel: met de Stinger bewijst Kia dat het ook zeer prima productiemodellen kan maken waar het concept nog goed in te herkennen is.

Wat is de Kia Proceed Concept?

Kia noemt het een verlengde hot hatch. Goed, als Mercedes hun stationwagens de naam shooting brake mag geven, zien we dit ook door de vingers.

Wat gaan we niet zien in de productieversie?

Als we mogen gokken in ieder geval de lichtgevende omlijsting van de zijramen. Luminline noemt Kia dat. En check even hoe ver de zijruit door naar achteren loopt op de Kia Proceed Concept. De 20-inch velgen worden een tandje kleiner. De neus geven we een grote kans van slagen.

Gregory Guillaume, Chief Designer Europe van Kia Motors, vertelt: ‘Er is steeds meer vraag naar een sportief alternatief voor de driedeurs ‘hot hatch’. Dat inspireerde onze gedachten om een nieuw topmodel voor de cee’d-familie te ontwikkelen.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)