Met zo’n opvallende verschijning kun je niet even gaan tanken zonder prooi te vallen aan de razendsnelle lenzen van autospotters. We hadden toen weinig informatie over deze Wraith Shooting Brake, behalve dat we vrij zeker wisten dat Nederlander Niels van Roij verantwoordelijk was voor het ontwerp. Het blijkt nu dat de shooting brake officieel de naam ‘Silver Spectre’ draagt en is gebouwd door het Belgische Carat Duchatelet.

Carat Duchatelet verbouwt al zo’n vijftig jaar auto’s naar de specifieke wensen van klanten. Een paar centimeter extra beenruimte achterin of twee deuren extra – dat is allemaal geen probleem. Het verlengen van het dak en het bouwen van een nieuwe kofferklep draait het bedrijf uit Luik zijn handen niet voor om, zo bewijzen ze met deze Rolls-Royce Silver Spectre. Het plan is om de komende maanden zeven exemplaren te bouwen, waarvan dit de eerste is.

De Rolls-Royce Wraith biedt van zichzelf plaats aan vier inzittenden en dat blijft zo in het geval van de Silver Spectre. De kofferruimte groeit iets de hoogte in en daarmee wordt de auto een tikkeltje praktischer.  De steunen voor de kofferklep (die vast wel flink wat zal wegen) lijken op dezelfde plek te blijven, waardoor de kofferruimte wat vernauwd is aan weerskanten. Het interieur en de materialen zijn uiteraard naar smaak van de klant aan te passen.

Natuurlijk is de Wraith voorzien van een V12, die goed is voor niet minder dan 632 pk en een fijn koppel van 800 Nm, dat al bij 1.500 tpm volledig beschikbaar is. Een achttraps automatische transmissie van ZF-origine zorgt voor boterzachte, ongetwijfeld onmerkbare schakelmomenten. Samen krijgen ze het voor elkaar de Wraith in 4,6 seconden naar 100 km/u af te schieten, in volledige souplesse, uiteraard. De prijs voor de ombouw naar Silver Spectre is helaas onbekend.

Reacties

  • Ron heeft op 28 augustus 2020 geschreven:

    Mooie lijkenwagen!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)