Elektrische stationwagens, die zijn er bijna niet. Het is wachten op de elektrische Taycan Sport Turismo (of Cross Turismo) of de elektrische tegenhanger van de Volkswagen Passat, die een ID-badge zal dragen. Of je gaat voor deze Nederlandse Tesla Model S Shooting Brake. We zullen de prijs maar direct noemen: 224.521 euro. Of 185.555 euro als je hem direct exporteert naar buiten de EU. Je benzinekosten zijn wel verleden tijd.

Toen deze groene Tesla Model S Shooting Brake aan de wereld geïntroduceerd werd, was de boodschap dat de auto in beperkte oplage besteld kon worden. Volgens de verkoper is het niet gelukt om meer exemplaren te slijten. Dit is dus de enige Tesla Model S Shooting Brake die naar het design van Niels van Roij werd gebouwd. Sowieso zal het voor altijd het enige exemplaar blijven dat bij het Nederlandse RemetzCar vandaan komt, want dit bedrijf sloot de deuren na de bouw van de auto.

De vakmensen van RemetzCar in Lisse verdienden hun strepen met het bouwen van de limousine voor de koning en het ombouwen van een Model S tot begrafeniswagen. Het ontwerp werd volledig in digitale vorm gegoten. De constructie en het vormen van het metaal gebeurde volledig met de hand. Met een laser werd alles bij elke stap nagemeten.

De enorme chroompartij achterop was de grootste uitdaging. Ontwerper Niels van Roij noemt het glimstuk ‘Bold Chrome’, wat zich laat vertalen naar Stoutmoedig Chroom. Ook uniek is de achterruitenwisser, want bij een normale Tesla Model S ontbreekt deze. Ze hebben de wisser uiteindelijk weten te integreren in het derde remlicht. Door de hele auto heen kom je dit soort unieke details tegen, zoals de groene strip in het handschoenenkastje of de meegespoten binnenspiegel.

De Nederlandse Tesla Model S Shooting Brake staat te koop bij JB Classic Cars in Bodegraven.

Reacties

  • Chris Jansen heeft op 15 mei 2020 geschreven:

    Mooie uitvoering, daar kan porsche nog heel wat van leren.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)