Wie van Flitsmeister afhankelijk is om ervoor te zorgen dat er aan het einde van de maand nog geld is voor boodschappen, hoeft zich geen zorgen te maken. De Nederlandse politie rijdt geen AMG’s met 700 pk. Wel met 306 pk, maar dat is een ander verhaal. Deze Mercedes-AMG E 63 S heeft inderdaad flitsers achter de grille, maar het is geen politieauto.

Waarom deze Mercedes-AMG E 63 S voorzien is van blauwe ledjes in de grille, is niet helemaal bekend. Het enige wat we kunnen zeggen is dat het voor normale burgers verboden is om met blauwe zwaailichten te rijden, zoals de politie in Amsterdam eerder nog eens benadrukte. Als de agent een goede bui heeft, dan krijg je een boete van 150 euro voor ondeugdelijke verlichting. Doe je bijdehand, bepaalt de Officier van Justitie de hoogte van de boete.

Naast flitsers is er ook Brabus-tuning

De vorige eigenaar ging met zijn Mercedes-AMG E 63 S langs bij Brabus om het vermogen op te waarderen van 612 naar 700 pk. Inmiddels zou de auto richting de 750 pk hebben na een extra bezoekje aan een tuner. Daarna bracht hij een bezoekje aan het Nederlandse Cobra Suspension voor een verlaging van 20 millimeter. Daar werd een in lengte verstelbare koppelstang gemonteerd. Deze fopt de computer van de luchtvering waardoor de auto lager gaat staan.

Nu staat de auto te koop bij Autototaal Montfoort. De plaatsnaam van de dealer houden we geheim, dat mag je zelf ontcijferen. De tellerstand van de Mercedes uit 2017 is 83.500 kilometer en de vraagprijs is 89.759 euro. Ga voor jezelf maar even rekenen hoeveel tijd je in de files kunt besparen – dat heb je overigens niet van ons gehoord.

Mercedes-AMG A 35 van de politie bij de dealer

Gespot: De Mercedes-AMG A 35’s die wél van de politie zijn

Beter doe je geen stoplichtsprintje tegen deze AMG’s

LEES VERDER

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)