Net als de C-klasse zal ook de volgende AMG E-klasse voorzien zijn van een kleinere verbrandingsmotor en hybridetechniek. Niet omdat Mercedes dat nou per se wil, maar omdat de uitstootregels geen ruimte meer laten voor iets anders. Het goede nieuws is dat we er uiteindelijk meer vermogen voor terugkrijgen. Het slechte nieuws is dat de briljante 4,0-liter biturbo V8 van AMG het veld moet ruimen. Bij wijze van laatste uitspatting is hier nu de Mercedes-AMG E 63 S Final Edition.

Mercedes bouwt de ultieme E in een oplage van 999 stuks en in zowel sedan- als stationwagenvorm. Hij is alleen te krijgen in de kleur matgrijs en wordt uitgerust met zwarte 20-inch wielen en de nodige exclusieve bestickering. Op de C-stijl prijkt een trots AMG-schildje. Ook krijgt hij standaard het AMG Night Package mee, dat bestaat uit allerlei exterieuraccenten in hoogglans zwart. Optioneel zijn er twee koolstofvezelpakketten leverbaar.

De prestaties van de Mercedes-AMG E 63 S Final Edition

Binnenin krijg je speciale AMG Performance-stoelen met uitgebreide elektrische verstelbaarheid en grijs-zwarte nappaleren bekleding. Datzelfde materiaal vind je terug op het dashboard en de deurpanelen. Gele stiksels maken de boel af, en uiteraard krijg je het bekende MBUX-infotainment met aaiknopjes op het stuur erbij. Verder meldt Mercedes dat je er een autohoes (voor binnen) bij krijgt, ‘om het waardevolle voertuig te beschermen tegen stof in de garage’.

En motorisch? Extra pk’s, meer herrie, dat soort werk? Nee, Mercedes rept met geen woord over technische aanpassingen. Ga er dus van uit dat de 612 pk sterke V8 knalhard presteert als altijd, de negentraps transmissie nog altijd knetterrap schakelt en de 4Matic+-vierwielaandrijving met Drift Mode je onverminderd hard laat grijnzen.

Nederlandse en Belgische prijzen voor de Mercedes-AMG E 63 S Final Edition zijn niet gecommuniceerd. We wilden nog wel even de actuele prijzen van de standaard E 63 S noemen, maar de hele E-klasse is al uit Mercedes’ online configurator verdwenen. Bel dus vooral even met je dealer voor de mogelijkheden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)