Wij zijn er vrij zeker van dat de oorspronkelijke eigenaar van deze duistere Mercedes bij de dealer een grote som geld heeft neergelegd en heeft gevraagd naar de donkerste, meest beangstigende Mercedes die hij maar mogelijk kon maken. Vrolijk is deze Mercedes SEC 560 AMG 6.0 Wide Body zeker niet.

In ruil voor jouw ziel (en een handje euro’s of wat) kan deze zes liter aan AMG-excellentie van jou worden. In 1991, toen de Sith Lords deze auto verbanden uit hun wereld, was AMG geen onderdeel van Mercedes. Het losse bedrijf was louter een gewaardeerde tuning-partner.

En tunen deden ze maar wat graag. Het leven van deze SEC begon in Japan. Hier kreeg de auto nieuwe deuren, nieuwe bumpers en spatborden, tweedelige wielen, een verbeterd interieur en nog een lading onderdelen.

AMG heeft de originele 5,5-liter Mercedes V8 opgeleukt naar een 6,0-liter met vier kleppen per cilinder, dubbele bovenliggende nokkenassen en driedelige cilinderkoppen. Nu levert de V8 een fijne 405 pk.

Word jij de nieuwe eigenaar van deze duistere Mercedes?

Tegenwoordig is dit aantal pk’s ook in de hatchbacks van Mercedes te vinden, maar dat is geen eerlijke vergelijking. 405 pk is toch zeker niet niks. En zeg nou zelf, zo’n SEC is toch veel stoerder dan een hatchback?

Dit duistere exemplaar wordt bij RM Sotheby geveild als deel van de Youngtimer Collection in Londen. Volgens hen is de auto altijd met veel zorg en aandacht behandeld. De prijs die ze verwachten voor de auto te vangen, hebben ze niet vrijgegeven, maar aangezien er maar 50 exemplaren van rondrijden, is hij dus uniek genoeg om een goede som op te leveren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)