Het nieuwe Lagonda is de moderne incarnatie van het bekende luxemerk onder de vleugels van Aston Martin. De Britten dachten lang na over de toekomst van de auto-industrie. In 2015 presenteerde Lagonda de Taraf, een opulente sedan met een V12 die meer dan 800.000 euro kostte. Vorig jaar werd het Vision Concept gepresenteerd.

Nu plaagt Lagonda ons met een elektrische SUV als eerste concept met serieuze productieplannen. Gelukkig hebben ze nog even om iets aan de naam te doen: dat is nu Lagonda All-Terrain Concept. Zelfs Lada verzint opwindender namen. De auto staat op de Autosalon van Genève in maart. Voorlopig moet je nog eventjes je fantasie gebruiken, want meer dan deze schets krijg je niet.

Wat is de Lagonda All-Terrain precies?

Geloof het of niet, de Lagonda All-Terrain moet dus een elektrische SUV worden, ramvol luxe. Ondanks dat Aston Martin nog niet alles verklapt over Lagonda’s elektrische SUV, beloven ze wel dat hij extra veel ruimte zal bieden. Je houdt immers plek over als je geen benzinemotor hebt. Ook het design zal aansluiten op ‘de unieke vrijheden die ontstaan door Lagonda’s zero-emission-aandrijftechnologie’.

We wisten al langer van Lagonda’s verlangen om een flinke SUV te bouwen voor 2021. Qua design kun je veel elementen verwachten uit de Vision Concept, die gebruikmaakt van solid-state-batterijen (compacter dan lithium-ion), een bereik heeft van 640 kilometer en draadloos kan opladen.

‘De Lagonda All-Terain concept hint sterk naar Lagonda’s aankomende eerste productiemodel, en laat zien hoe Lagonda’s uitstootloze aandrijflijn ons in staat stelt om spectaculaire auto’s te bouwen die hun plek in de markt radicaal zullen veranderen’, vertelt Astons opperchef Andy Palmer.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie