Erg lang kon het ook niet meer duren: Lamborghini presenteert de ultieme versie van de Aventador met de naam LP750-4 Superveloce. Je weet wat dat betekent: 750 pk, vierwielaandrijving en genoeg aerodynamische goodies om 'm ondersteboven te kunnen rijden.

Het recept mag dan bekend zijn, het resultaat wordt er niet minder indrukwekkend door. In ruil voor 50 kilo gewicht kreeg de turboloze 6,5-liter V12 er 50 pk bij; een prima deal, lijkt ons, die tot gevolg heeft dat elke pk nog maar 2,03 kilo aan Aventador mee moet sleuren. Je kunt wel ruiken hoe de prestaties in elkaar steken: van 0 naar 100 km/u gaat de Superveloce in 2,8 seconden en z'n top ligt, heel vrijblijvend, op 'meer dan 350 km/u'.

Oké, dit scheelt niet bijzonder veel met de standaard Aventador, die natuurlijk al belachelijk snel is (2,9 seconden en 350 km/u). Gelukkig heeft de Superveloce genoeg andere unieke kenmerken om op terug te vallen, zoals veel extra koolstofvezel, vier uitlaten op een rij en natuurlijk die enorme spoiler. De vierwielaandrijving werd herzien en uitgerust met een elektromechanisch sperdifferentieel. Volgens Lamborghini 'zoekt de SV de grenzen van performance en pure rijbeleving op', dus dan weet je dat. Zelf hadden we gezegd: een Lambo kan niet uitzinnig genoeg zijn, dus hier heb je een lichtgewicht hakbijl met led'jes.

Binnenkort mogen we de Aventador Superveloce op de weg verwelkomen. De Nederlandse prijs is nog niet bekendgemaakt, maar bereid je maar vast voor op een afschrikwekkend bedrag.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie