Jij dacht dat de Sian al vrij extreem was? Kijk dan even naar de Lamborghini Lambo V12 Vision Gran Turismo, kortweg Lambo V12 (ja, zo heet ie echt), die het merk bedacht voor het racespel Gran Turismo Sport. De op het circuit gefocuste eenzitter komt in de lente van volgend jaar naar het digitale asfalt van GT Sport. Tijdens de Gran Turismo Championship World Finals toonde Lambo een levensgroot model van de extreme circuitauto.

De geëlektrificeerde V12 van de Sian ligt ook in de Lamborghini Vision Gran Turismo. De ontwerpers pakten een scalpel en sneden alle onnodige stukjes carrosserie van de Sian weg om een zeer drukke doch minimalistische auto over te houden. De Gandini-lijn, de daklijn gezien vanaf de zijkant, is behouden, maar de hoeken zijn losgekoppeld van de rest van de carrosserie. Het design wordt nog iets fijngeslepen voordat ie digitaal verschijnt. Misschien de naam ook nog een tikje stroomlijnen?

Lambo propte zat herkenbare ontwerpelementen in deze Vision GT, bijvoorbeeld de Y-vormige koplampen en de hexagonale zijruiten. Het interieur moest nog futuristischer zijn dan de buitenkant, vonden de ontwerpers. Dat lukt aardig, kijk maar even naar het holografische display. Je zou jezelf in deze auto een piloot moeten wanen, claimt Lambo. Volgens Sant’Agata Bolognese berekeningen zou de Lamborghini Lambo V12 Vision Gran Turismo 819 kilo wegen – wat een mythische 1 pk per kilo zou betekenen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)