Een inschattingsfout op digitaal asfalt kent geen consequenties in de echte wereld en dat is erg fijn voor het lichaam en de bankrekening, maar het heeft ook de vervelende consequentie dat medespelers niet altijd even netjes rijden. De makers van Gran Turismo Sport proberen dit probleem al enkele jaren op te lossen met een penalty-systeem. Voor een overtreding ontvangt een speler straftijd en een soort strafpunt op zijn fictieve racelicentie.

De maker, Polyphony Digital, schaaft dit algoritme voor straffen al meer dan twee jaar bij, maar het systeem is nog niet volmaakt. De laatste twee updates, 1.54 en 1.55, beloofden verbeteringen aan het systeem, maar ze hebben de boel alleen maar verslechterd. Er waren klachten over dat veroorzakers van crashes niet (voldoende) gestraft werden en dat zou opgelost moeten zijn. Helaas is het nu zo dat als jij aan de ontvangende kant staat van een crash, dat je nu ook een penalty krijgt.

Op GT Planet, een van de grootste community’s van het spel, klagen spelers over de bug. We hebben het gisteren ook zelf uitgevonden en inderdaad: slachtoffers van crashes worden net zo hard gestraft. Aan het einde van Kemmel Straight op Spa-Francorchamps werden we hardhandig uit de chicane gebeukt en kregen daarvoor 2 seconden straf. Later overkwam het ons nog een keer bij het aanremmen voor de chicane voor het rechte stuk. Het perfecte penalty-systeem ontwikkelen blijkt zo makkelijk nog niet. Hopelijk lost 1.56 het probleem op.

Reacties

 • G Bredius heeft op 28 maart 2021 geschreven:

  Om moedeloos van te worden inderdaad.
  Heb net een cleane 10 ronden race vanaf pole gewonnen en na de finishvlag kreeg ik gelijk een minuut straf.
  Toch mijn frustratie opzij gezet en opnieuw begonnen.
  Na een halve seconde straf voor afsnijden was het verder een gewonnen race.
  En ja hoor,weer een minuut straf.
  Heb het spel toen niet netjes afgesloten.
  En nergens kunnen klagen,wat slecht!

  Reageer
 • Quinten van Gemert heeft op 18 september 2020 geschreven:

  Op dit moment nogsteeds het geval. Ik heb zojuist een race gedaan en werd continu van de baan gereden, gebrake checked, gedivebombt en ben daarvoor dik bestraft… Niet diegene die het veroorzaakte… Zo ben ik (en ik was door dit systeem al van B A naar C C gezakt) van C C naar D E gezakt. Nergens, maar dan ook nergens kan je daarover klagen bij GT sport

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)