Volgens velen is het de meest vermakelijke sim-achtige racegame voor de PlayStation 4: Gran Turismo Sport. Erg geliefd onder racers en racefans, maar het spel hikte al vanaf de release tegen een probleem aan. Er ontbrak namelijk het een en ander aan Gran Turismo Sport, bijvoorbeeld circuits als Laguna Seca en Spa-Francorchamps. Ergens jammer, en ergens is het ook een slimme zet van de makers. Door met elke update iets moois toe te voegen, blijft het spel vers en blijven de fans het spelen.

Dankjewel, Polyphony Digital

Vanaf vandaag is het mogelijk om Eau-Rouge naar Raidillon te beklimmen in GT Sport. De gratis update 1.47 maakt dit mogelijk. In de vorige patch zat bijvoorbeeld de mogelijkheid om in de regen te rijden op de Red Bull Ring. Op Spa kun je nu bovendien racen met vier nieuwe auto’s die ook bij de patch zijn inbegrepen. De machtige Lamborghini Aventador LP 750-4 SuperVeloce uit 2015, de Mazda Demio XD Touring uit 2015 (heftig) en het Rode Varken: de 1971 Mercedes 300 SEL 6.8 AMG.

Ook kun je vanaf vandaag rijden in de meest besproken auto van de afgelopen maanden, de Porsche Taycan Turbo S. Uiteraard zijn alle andere auto’s ook mogelijk om te selecteren voor Spa. Stuur je maatje een party-verzoek, verdeel de Tesla Model S en de Porsche Taycan Turbo S en kijk welke auto sneller is op Spa-Francorchamps in Gran Turismo Sport. Of op de Nürburgring Nordschleife, natuurlijk.

Laten we de balans opmaken

Aan het begin van GT Sport bestond het spel uit 162 auto’s, wat toentertijd een teleurstelling was, want in de GT-versie daarvoor waren er maar liefst 1.200 auto’s om te besturen. Na twee jaar van uitbreidingen staat de teller voor GT Sport nu op 317 auto’s. De oude GT was 37 verschillende circuits rijk. In Gran Turismo Sport waren dit er twee jaar geleden slechts zeventien. Op dit moment, na de toevoeging van Spa-Francorchamps, kun je racen op 30 locaties. Spelers van GT Sport (waaronder wijzelf) wachten al vanaf de release op nog een baan, namelijk Laguna Seca. Laten we hopen dat onze gebeden worden gehoord.

Eindelijk Spa-Francorchamps in Gran Turismo Sport

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)