Hoewel veel Nederlanders niet hetzelfde over hun gewicht kunnen zeggen de afgelopen maanden, namen de rondetijden op het digitale asfalt in die periode wel gestaag af. Voor heel veel Nederlanders was de semi-lockdown hét excuus om een racestuur aan te schaffen of om de console weer eens af te stoffen. Heb je inmiddels een redelijke pet op van je digitale rij-skills, dan is er nu een nieuwe Nederlandse simrace-competitie voor consolegamers.

De Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) lanceert binnenkort een online platform voor een Nederlandse simrace-competitie. ‘Om een zo breed mogelijke doelgroep te kunnen aanspreken, richt het platform zich in eerste instantie vooral op spelcomputers’, meldt de KNAF. Voor nu beginnen ze met de games Gran Turismo Sport (PS4) en DiRT Rally 2.0 (PS4, Xbox en pc). ‘Sinds 2017 al erkent de KNAF virtueel racen als vorm van autosport’, aldus de organisatie.

Er zijn geen inschrijfkosten, maar er is wél prijzengeld, dankzij een innovatiepotje van het Nederlands Olympisch Comité Nederlandse Sport Federatie, dat je misschien beter kent als NOC*NSF. Dat is meteen ook de laatste afkorting die we hier gaan noemen, beloofd. Hoeveel prijzengeld er beschikbaar komt, moet nog worden vastgesteld. Het is in ieder geval tof om in een competitie te rijden met andere Nederlanders. De belangrijkste wedstrijden zijn online te volgen via een livestream, inclusief commentator.

De ambassadeurs voor het project zijn coureur Rudy van Buren (winnaar van de World’s Fastest Gamer-competitie) en Mitchel van den Brink, de jongste Dakar Rally-deelnemer ooit. Aanmelden kan op de website van KNAF Digital. Daar kun je alvast een e-mailadres achterlaten, dan krijg je later meer informatie in je inbox. De exacte datum van de eerste online races moet nog volgen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)